Kriz diplomasisi! Başkan Erdoğan, Putin görüşmesi sona erdi!

Kriz diplomasisi! Başkan Erdoğan, Putin görüşmesi sona erdi!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı bitirmek için devreyen giren Başkan Recep Tayyip Erdoğan diplomasi trafiğini sürdürüyor. Daha önce Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Litvanyalı mevkidaşı Nauseda, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile bi dizi görüşme gerçekleştiren Başkan Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. İletişim Başkanlığı'ndan gelen açıklamada Başkan Erdoğan'In "Acil ateşkes çağrısı" yaptığı aktarıldı.

Türkiye ise silahların susması, krizin çözümü için diplomatik çabalarını sürdürüyor.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KRİZ DİPLOMASİSİ

Başkan Erdoğan da, barışın tesisi için art arda temaslarda bulunuyor. Görüşme trafiğine ilişkin bilgilendirme İletişim Başkanlığı'ndan yapıldı.

Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştü. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve son gelişmeler değerlendirildi. Erdoğan, barışın yeniden tesisi için ellerinden gelen tüm çabaları sürdüreceklerini kaydetti.

Başkan Erdoğan, Litvanyalı mevkidaşı Nauseda ile de görüştü. Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz ele alındı.

Bir görüşme de Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'le gerçekleşti. Liderler, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısını ele aldı; iki ülke ilişkileri de konuşuldu.

Başkan Erdoğan, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile de bir görüşme yaptı. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı dahil, bölgesel meseleler ve son gelişmeler ele alındı.

BAŞKAN ERDOĞAN, PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon diplomasisi devam ediyor. Başkan Erdoğan bugün de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kritik önemde bir görüşme gerçekleştirdi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN "ACİL ATEŞKES" ÇAĞRISI

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ele alındı, Türkiye-Rusya ilişkileri değerlendirildiği belirtildi. Erdoğan'ın acil ateşkes çağrısı yaptığı ve "Müzakereler için çabamız sürecek" dediği belirtildi.

"BARIŞIN YOLUNU AÇALIM"

İletişim Başkanlığı Erdoğan'ın Putin'e "Hep birlikte barışın yolunu açalım. İnsani koridor ve barış anlaşması için acil adım atılmalı" dediği aktarıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile