Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç memleketi Manisa'da bir okul protokolü ile çeşitli açılış törenlerine katıldı. Geçtiğimiz yıl annesi Hatice Orhan adına Turgutlu'da huzurevi yaptıran hayırsever iş adamı ve Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın babası Doktor Hüseyin Orhan için de Sarıbey köyünde yaptırdığı ilköğretim okuluna ek olarak Turgutlu merkezine yaptıracağı 24 derslikli ilköğretim okulunun protokolü gerçekleştirildi. Öğretmenevi'nde yapılan protokol törenine Bakan Arınç'ın yanı sıra Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Özel İdare Genel Sekreteri Serdar Bulut, Milli Eğitim Müdürvekili Aziz Ersoy da katıldı. 720 öğrencinin öğrenim göreceği okulun 2010-2011 eğitim yılına yetiştirileceği ve 2 milyon 900 bin TL'ye mal olacağı belirtildi.
Babası adına Turgutlu'ya 2. okulu yaptıran Başkan Orhan'ı kutlayan Bakan Arınç, "Maddi durumu iyi olan insanların hayır işlerinde bulunmaları onların amel ve sevap defterini açık tutmaya yarar. İnsanların sevap defterleri açık kalmalıdır. Anne ve babası adına okul huzurevi yaptırıp ilçede birçok hayır işi yapan ve şimdi de doğup büyüdüğü yere belediye başkanı sıfatı ile hizmet etmeye devam eden Serhat Orhan'ı kutluyorum. Manisa'nın diğer ilçeleri gibi Turgutlu'dan da birçok önemli devlet adamı, siyasetçi ve bürokratlar yetişmiştir. Umarım Serhat Orhan'ın yaptırdığı okuldan da nice Hilmi Özkök paşalar ve devlet adamları yetişir ve bu ülkeye hayırlı hizmetlerde bulunurlar" diye konuştu.
Babası gibi Turgutlu Belediye Başkanı olan Serhat Orhan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç ile birlikte okulun protokolünü imzaladı. Başkan Orhan, "Daha önce babamın adına Sarıbey köyünde ilköğretim okulu yaptırmıştım. Sonra da annemin adına huzurevi yaptırdım. Bunun yanı sıra birçok hayır işinde bulundum. Babamın ve benim de belediye başkanlığı yaptığım Turgutlu ilçesinde eğitim kalitesini yükseltmek adına bir okula daha ihtiyaç olduğu kanaatine vardım. Bu nedenle bu okulu kendi cebimden kendi imkanlarım ile yaptırmaya karar verdim. Buradaki amacım doğup büyüdüğüm ilçeye hizmet edip anne ve babamın adını yaşatmaktır" ifadelerini kullandı.
Bu arada, Turgutlulu hayırsever iş adamı Serhat Orhan ile imzalanan okul protokolünün eğitimde 101. protokol olduğu belirtildi. Manisa Milli Eğitim Müdürvekili Aziz Ersoy, "Hayırseverlerin desteği ile yapılan 997 dersliğe ek olarak 24 dersliğinde eklenmesi ile birlikte 1021 dersliğimiz olacak" şeklinde konuştu.
ARINÇ'TAN 4 AÇILIŞ
Protokol töreninin ardından, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önce Turgutlu yolu üzerinde bulunan TARKİM Bitki Koruma Sanayi firmasının açılışına katıldı. Törende ayrıca, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli bulundu.
Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Genel Müdür yardımcısı Bedrettin Yıldırım, fabrikanın şu anda 97 çeşit bitkinin koruma ürünü çıkardığını ve önümüzdeki yıl 175 çeşitli bitkinin koruma ürünü çıkarmayı hedeflediğini söyledi.
Açılışı yapılan fabrikanın geçmişteki düşünceye uygun olarak faaliyet yapar hale geldiğini ifade eden Bakan Arınç, ''Bunu öldü bitti denen iflas noktasına gelen kredi kooperatifleri birliği yapıyor. At sahibine göre kişnermiş. İyi ehliyetli insanların, vatanını, milletini, çiftçisini seven insanların elinde kalırsa, vanaları sağlam insanların eline verirseniz bir işletmenin ne olacağını gösteren müthiş bir başarının içindeyiz'' dedi.
"2010 YILINDAN İTİBAREN EKONOMİ GÜÇLENİYOR"
Geçmişte tarımsal ağırlığa sahip kentin bugün yüzde 50 sanayi, yüzde 50 tarım kenti haline geldiğini anlatan Bakan Arınç, kentin gelecekte de bir yandan sanayileşirken, tarımda ayakta kalarak mahsulünün değerini artıracağını ifade etti. Türkiye'de tarıma dayalı doğrudan ve dolaylı nüfusun yüzde 50'lerden yüzde 30'lara gerilediğini, bunun Avrupa ülkelerinde yüzde 8'leri geçmediğini kaydeden Arınç, bu nüfusun getirdiği sıkıntıların yanında avantajlarının bulunduğunu, üretimi destekleyerek kalite, çeşit ve verimliliği getirmek zorunda olduklarını dile getirdi. Arınç, şöyle konuştu:
''Takdir edersiniz ki Türkiye yıllardan beri az gelişmiş bir ülkeydi. Son yıllarda büyük atılım içinde, son 5-6 yılda da ihracatını artıran, dış sermayeyle yeni yatırımlara yol açan, istihdamda iyi bir noktaya gelmiş bir ülkeydi. Son 1,5 yıllık, dünyadaki ekonomik krizin Türkiye'ye etkileriyle bazı olumsuzlukları yaşıyoruz. Bunları aşıyoruz, aşmak üzereyiz. İnşallah 2010 yılından itibaren ekonomide çok daha iyi bir noktaya, 4-5 sene evvel nasıl gelmişsek çok daha güçlü bir biçimde geleceğiz.''
Tarım Bakanlığı'nın yeniden yapılanmaya önem verdiğini son olarak tarım havzaları projesi ile ürün çeşitliliği ve kaliteyi artırmak için üretim planlaması yapıldığını belirten Bakan Arınç, çiftçilerin buna dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Dedemden şöyle gördüm, babamdan böyle bildim devri bitti'' görüşünü dile getirdi.
Bakan Arınç, verimi artırmak için arazi toplulaştırılmasının da öneminin bulunduğuna işaret etti. Bundan 10 yıl önce ziraat mühendislerinin işsizlik nedeniyle dernek kurduğu bir dönem olduğunu kaydeden Arınç, bugün Tarım Kredi Kooperatiflerinin de işin içine girmesiyle her ilçede bir mühendise iş verildiğini ifade etti.
"İMKANLARI ADALETLİ KULLANMALIYIZ"
Manisa'da çiftçiye yapılan destek tutarının 62 milyon lira olduğunu söyleyen Bakan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu aslında büyük bir rakamdır ama herkes kendi cebine giren paraya bakarsa bu azdır diyebilir. Türkiye'de imkanlarımızı adaletli kullanmak mecburiyetindeyiz. İşçi, memur, emekliler var, toplumun tüm kesimleri bu adaletli dağıtımdan mutlaka payını alacaktır."
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Fatih Anadolu Lisesi ile Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'nin bahçelerinde, İl Özel İdaresi tarafından toplam 1 milyon TL'ye yaptırılan spor salonlarının açılışını yaptı. Ardından hayırsever Hasan Fırat tarafından 600 bin TL harcanarak yapılan Hasan Fırat Anaokulu'nun açılışına katıldı. Türkiye'de okul öncesi eğitimin 2002 yılında yüzde 12'lerde iken bugün yüzde 41 seviyesine çıktığını hatırlatan Arınç, eğitime katkı yapan iş adamı Hasan Fırat'a teşekkür etti. Bakan Arınç, "Manisa'da 2009 yılı içinde 3 tane spor salonu yapıldı. Bunların toplam maliyeti 1,5 milyon TL civarındadır. Manisa'da öğrencilerimiz çok daha iyi şartlarda eğitimlerine devam ediyor. İlerleyen yıllarda eğitim kalitemiz çok daha yükselecek. Bunların yanında okul öncesi eğitimlere yapılan hayırlarında artması gerekiyor" ifadelerinde bulundu.
'Krizi aşmak üzereyiz'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dünya'daki ekonomik krizin Türkiye'deki etkilerinin azaldığını belirtti. Arınç, 'Krizi aşmak üzereyiz. İnşallah 2010 yılından itibaren ekonomide çok iyi noktaya daha güçlü şekilde geleceğiz' dedi.