KRV seçimleri - "En çok göçmen kökenli milletvekili Sol Parti'den çıkacak"

Almanya'da 9 Mayıs'ta yapılacak olan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) seçimlerine sıkı hazırlanan partilerden biri de Sol Parti. Bütün siyasi partilerin göçm

Almanya'da 9 Mayıs'ta yapılacak olan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) seçimlerine sıkı hazırlanan partilerden biri de Sol Parti. Bütün siyasi partilerin göçmen kökenli aday gösterdiği seçimler öncesinde en fazla göçmen kökenli aday rekorunu Sol Parti kırdı.

Sol Parti, Köln'den Özlem Demirel ve Şengül Şenol, Oberhausen'den Zeynep Biçici, Münster'den Ali Atalan, Hagen'den Hamide Akbayır'ı aday gösterdi. Aynı zamanda Sol Parti'den Köln Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olan Özlem Demirel, KRV meclisine en fazla göçmen kökenli adayın Sol Parti'den gireceğini söyledi. Cihan'a konuşan Köln-Mülheim'dan milletvekili adayı Demirel, partisinin yüzde 5'lik barajı aşması durumunda iki ya da üç Türk adayın meclise girebileceğini söyledi.

Aynı zamanda üniversite öğrencisi olan ve siyaset bilimi okuyan Özlem Demirel, parasız eğitimin Sol Parti için çok önemli olduğunun altını çizdi. Sol Parti'nin önceliklerini sıralayan Demirel, "Üç ana konumuz var. Biri sosyal alanda işyerleri açılması. Eğitimin ücretsiz olması. Göçmenlerin haklarına da sahip çıkmak hedeflerimiz arasında." dedi.

Kendisinin, Türk kökenli göçmenlerin yoğun yaşadığı Köln-Mülheim'dan aday olduğunu hatırlatan Demirel Türk kökenli seçmenden destek istedi. Demirel, "Biz sadece göçmen değiliz. Aynı zamanda işçiyiz, emekçiyiz, kadınız. İşçiysek asgari ücret talebimiz var. Sol Parti bunun arkasında duruyor, işçiysek Sol Parti'ye destek vermeliyiz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile