'KTHY'de içeri girmemiz engelleniyor maalesef böyle devam edemeyiz'

Atlasjet, 100 milyon doları aşkın borcu sebebiyle iflasın eşiğine gelen KTHY ile ortaklık görüşmelerini durdurduğunu açıkladı. Şirket, görüşmeler sırasında çalışanlar ve sendika ...



Atlasjet, 100 milyon doları aşkın borcu sebebiyle iflasın eşiğine gelen KTHY ile ortaklık görüşmelerini durdurduğunu açıkladı. Şirket, görüşmeler sırasında çalışanlar ve sendika üyeleri tarafından çok rahatsız edici tavırlara maruz kaldıklarını, bu sebeple mevcut durum hakkında bilgi edinemediklerini kaydetti. Yavruvatan'ın havayolu şirketinin toplam 5 uçağı bulunuyor.

Atlasjet Havayolları, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ile işbirliği görüşmelerini durdurduğunu açıkladı. Şirketin, airporthaber.com adresli web sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Şirket çalışanları ve yöneticileri ile en üst seviyede işbirliği içinde olabilmesi ile aşılabilecek bu tür şirket kurtarma krizinde, çalışanların bizlerle dayanışma içinde olmadan, sadece tek taraflı iyi niyetli çabalarımızla, bu işte başarılı olamayacağımız son derece aşikardır. Bu nedenle gelinen noktada KHTY ile bir işbirliği görüşmelerimizi durdurma kararı aldık.'' denildi.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümeti, yönetim zaafları sebebiyle iflasın eşiğine gelen KTHY'yi mali krizden kurtarmak için özelleştirme kararı almıştı. Bu çerçevede iki hafta önce gerçekleştirilen ihalede Atlasjet'in verdiği teklif 'ihale kutusundan' çıkmamıştı. Bunun üzerine şirket, teklifini yenilemişti.
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ise Atlasjet ve Pegasus Havayolları ile ortaklık görüşmelerine devam ettiklerini açıklamıştı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 21 Haziran Pazartesi günü KTHY'nin bütün uçuşlarını durdurma kararı alırken, hemen bir gün sonra da hükümet, ortaklık için Atlasjet ile anlaşıldığını bildirmişti. Sadece 5 uçağı bulunan KTHY'nin 100 milyon doları aşkın borcu bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde şirketi yakından incelemek için Kıbrıs'a giden Atlasjet yetkilileri, sendika üyeleri tarafından KTHY tesislerine sokulmamıştı. Bunun üzerine işbirliği görüşmelerinden çekilen Atlasjet yönetimince, "Bilindiği üzere KTHY ile olan işbirliği ihalesi için, her türlü zorluğu göze alarak bu ismi yaşatabilmek amacı ile teklif vermiştik. Kıbrıs'ta yapılmış ve yapılmakta olan turizm yatırımlarının ve yatırımlarımızın geleceği ve KKTC halkı açısından 'Cyprus Turkish' isminin yaşaması son derece önemlidir. Verdiğimiz teklifin kaybolması ve akabinde ihalenin bir başka şirket üzerinde yoğunlaşması bu kritik süreci oldukça uzattı." denildi.
KTHY'nin uçuşlarının durdurulmasına rağmen şirketi kurtarmak için çaba gösterdiklerini belirten Atlasjet, ancak çalışanlar ve sendikanın tavrının çok rahatsız edici olduğunu kaydetti. Açıklamaya şöyle devam edildi: "Çalışanların haklarına son derece önem vermemize rağmen, KTHY'de süregelen grevler, sendika ve çalışan personelin olayın ciddiyetini ve vahametini kavrayamamış olması ve gösterilen büyük dirençler nedeni ile hiçbir veriye ulaşamayışımız bizleri tam anlamı ile çaresiz bırakmıştır. Öte yandan uçak sahiplerinin de 'şirket batıyor' endişesi ile kontratlarını iptal etme yönüne gitmeleri olayı tam bir çıkmaza sokmuştur."
Bu arada Kuzey Kıbrıs'ta sendikalar KTHY'nin özelleştirilmesini protesto etmek için Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. Burada basın açıklaması okumak isteyen gruba polis izin vermedi. EKONOMİ SERVİSİ


Zaman
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile