Kto Başkanı Hiçyılmaz, Uluslararası Öğrenciler Akademisi'nde Konuştu

Kto Başkanı Hiçyılmaz, Uluslararası Öğrenciler Akademisi'nde Konuştu

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Uluslararası öğrenciler Akademisi’nde Irak’taki yaşananları değerlendirerek, “Irak’taki gelişmeler, bizleri tedirgin ediyor.

” dedi.


Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Medeniyetin Burçları Derneği’nin Kayseri’de düzenlediği ‘Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin bu haftaki konuklarından biri KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz idi. Kayseri ve Türkiye gündemine değinen Hiçyılmaz, özellikle son günlerde Irak’ta yaşanan gelişmeleri ele aldı. Kayseri’nin ticaret yaptığı iki önemli ülkeden birinin Almanya diğerinin de Irak olduğunu hatırlatan Hiçyılmaz, “Kayseri’nin bugün 3,5 milyar dolar ticaret hacmi var. Kentimiz daha fazla ticaret yapacak potansiyele sahiptir. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kayseri olarak ticaret yaptığı iki önemli ülke Almanya ve Irak’tır. Bu nedenle Iraktaki gelişmeler bizi de tedirgin etmektedir. Umarım bir an önce her şey düzelir. Çünkü kısa bir zaman önce düşündüğümüz ve hayata geçirmek istediğimiz Kayseri ve Erbil arasında köprü oluşturma projemiz var.”
KAYSERİ ESKİ TİCARET KENTİ
Kayseri’de ticari hayatın birçok kente geliştiğini ifade eden KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü;
Kayseri’de ticaretin gelişmesinin en önemli nedenlerinden biri de ticari hayatın çok eskilere dayanmasıdır. Kentimiz, 4000-5000 yıllık bir ticari geleneği olan toprakların üzerinde yaşıyor. İlk ticari anlaşma burada yapılmış ve ilk ticari pazar, bu topraklar üzerinde kurulmuş. Pazar da bugünün fuar düşüncesiyle ile oluşturulmuştur. Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında da Kayseri’ye önem verilerek önemli yatırımlar yapılmıştır. Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinin ilk uçak ve bez fabrikası da burada kurulmuştur. Kayseri sanayi ve ticaret kentidir. Bu nedenle işsizlik oranları da Türkiye ortalamasının altındadır.”
ŞİİR VE SEZAİ KARAKOÇ
Uluslar arası Öğrenciler Akademisi’nin diğer konuğu da Akademinin Kayseri Koordinatörü ve Medeniyetin Burçları Başkanı Derneği Ali Dursun oldu. “Şiir” konusunda bilgi veren Ali Dursun, şiiri “Derinde gideni bulma, içimizdeki ulvi hislerin beyaz gölgelerini kültür ekranında mısralarla görüntüleme sanatı” olarak tanımladı. Sezai Karakoç’un “Masal” şiiri ele alarak seminerini tamamlayan Dursun, konuşmanın ardından öğrencilere Sezai Karakoç’un “Yitik Cennet”, “Diriliş Nesli’nin Amentüsü”, “Monna Rosa ve Zamana Adanmış Sözler” kitapları ile “Büyük Türkçe Sözlük” kitabını hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile