Kayseri Ticaret Odasi M. Rifat Hisarciklioglu Konferans Salonunda gerçeklestirilen seminere Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Gülsoy, Erol Sirikli, KPMG Türkiye Sirket Ortagi, Veri, Analitik ve Dijital Lideri Gökhan Mataraci, KPMG Türkiye Strateji ve Operasyonlar Danismanligi Direktörü Filiz Karakaya ile Satin Alma Danismanligi Sirket Ortagi Gökhan Kaçmaz ve is dünyasindan çok sayida firma yetkilisi katildi.
Semirin açilis konusmasini yapan KTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gülsoy, Aile sirketlerinin önemine vurgu yapti.
Aile Sirketlerinin ömürlerini uzatmak için kurumsal yönetimi güçlendirmeleri gerektigine vurgu yapan Gülsoy, “ Türkiye’de de özel sektördeki sirketlerin neredeyse tamaminin aile sirketi oldugunu ve diger sirketlere oraninin yüzde 95 oldugunu görüyoruz. 100 aile sirketinden sadece altisi üçüncü kusaga erisebiliyor. Sirket Anayasasi sirketlerin yasamasi için sart. Bu sebeple ülke ekonomisinde çok fazla etkiye sahip olan aile sirketleri için temel olan husus, sirketin aile fertleriyle birlikte ve uyumlu olarak gelisim ve degisiminin tesis edilmesi, sirketin sürdürülebilirliginin saglanmasidir. Aile sirketlerimizin ticari ömürlerini uzatmalari ise kurumsal yönetim ilkelerini içsellestirdikleri oranda mümkün olacaktir.” diye konustu.
Kendilerinin de aile sirketi oldugunu 12 ayri sirkette 7 farkli sektörde hizmet verdiklerini belirten Gülsoy, “Çarsida bulunan isyerimize ilk 7 yasinda gittim. Dedem ‘Müsteri velinimettir. Müsteri gelsin, ayaginin tozu kalsa yeter. Bir sey almasada olur’ derdi. Biz bu desturla hareket ediyor, kuzenlerim ve kardeslerimle yol yürüyemeye çalisiyoruz. Aile sirketlerinde kurumlasma ve aile anayasasi çok önemli. “ dedi.
“AILE SIRKETLERINDE BIRLIKTE GÜÇLÜYÜZ ANLAYISINI HAKIM KILMAK GEREKIYOR”
Ülkemizde bir asri geçen isletme sayisinin bati ile mukayese edildiginde çok düsük olduguna vurgu yapan Gülsoy, sözlerini söyle sürdürdü:
“Isletmelerimizi gelecek nesillere daha saglikli olarak aktarmak istiyorsak, mutlaka isletme faaliyetlerini yönetsel, üretim, pazarlama ve her alanda anayasa gibi bir metne baglamaliyiz. Bunu yapmazsak sonraki nesiller bu sirketi yasatamazlar. Mutlaka bu kurallari sirketlerimize hâkim kilmali, degisim ve dönüsüme ayak uydurabilmeliyiz. Bunun için isletmenin sahibi aile fertlerinin, tüm profesyonel yöneticiler ve çalisanlar ile ’Birlikte Güçlüyüz’ anlayisini hakim kilmalari gerektigine inaniyorum"
Seminerde daha sonra katilimcilara KPMG Türkiye Yöneticileri tarafindan Aile Sirketlerinde Büyüme ve Güçlenme, Yatirim Bulma Yöntemleri ve Halka Arz ve Dijital Dönüsüm konularinda bilgiler verildi.
Yaklasik 2 buçuk saat süren konferansta Filiz Karakaya, Gökhan Mataraci ve Gökhan Kaçmaz katilimcilarin sorularini yanitladi. Seminer toplu fotograf çekilmesiyle son buldu.
KTO'da Aile Sirketleri Semineri
Kayseri Ticaret Odasi (KTO) ile KPMG Türkiye Sirketi isbirliginde “Aile Sirketleri” üzerine bir konferans düzenlendi. KTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gülsoy, “Aile Sirketlerinin ömürlerini uzatmak için kurumsal yönetimi güçlendirmeleri gerek” dedi.



















