KTO Heyeti Tam Kadro TOBB 79'Uncu Genel Kurulu'na Katildi

KTO Heyeti Tam Kadro TOBB 79'Uncu Genel Kurulu'na Katildi

Ankara’da gerçeklestirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) 79’uncu Genel Kurulu’nda Rifat Hisarciklioglu 7’nci kez Baskanliga seçilirken, 20 kisilik yönetim kurulunda 8 üye yerlerini yeni isimlere birakti. KTO Baskani Ömer Gülsoy, TOBB Ticaret Odalari Konsey Üyeligi ile Hesaplari Inceleme Komisyon Baskanligi’na seçildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin 79’ncu Genel Kurulu Ankara’da gerçeklestirildi.

Kayseri Ticaret Odasi’ni temsilen Genel Kurula Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, Meclis Baskani Cengiz Hakan Arslan, Genel Kurul Delegeleri Ahmet Akçakaya, Ahmet Aksar, Ahmet Kirazoglu, Ahmet Soysal, Alper Tuna Elmaci, Bülent Ünlüsavurun, Kürsat Türkoglu, Mehmet Gülsoy, Mehmet Yaganli, Muammer Topsakal, Mustafa Aydin, Mustafa Özçaki, Necati Selçuk Sahin, Selim Agaoglu, Sinan Taspinar, Ünsal Erkilet ile Genel Sekreter Mevlüt Çil katildi.

TOBB’un 79’uncu Genel Kurulu kapsaminda, TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, Genel Kurul Divani, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Konseyler, oda, borsa baskanlari ve delegeler ile ilk olarak Anitkabir’i ziyaret ederek, Ata’nin huzurunda saygi durusunda bulundu. TOBB Baskani Hisarciklioglu ile TOBB Genel Kurul Baskani Hüseyin Çevik’in Anitkabir Seref Defteri’ni imzalamasinin ardindan toplu fotograf çekimi gerçeklestirildi.

Cumhurbaskani Erdogan ve bakanlar törene katildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve bakanlarin katilimiyla TOBB 79. Genel Kurulu kapsaminda Birlik merkezinde Hizmet Seref Belgesi Takdim Töreni düzenlendi.

TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, Türkiye’nin seçim sürecini sükunetle tamamladigini belirterek, "Artik seçimleri geride birakma, dengeleri yerine oturtma, daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çok çalisma zamanidir" dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 81 vilayette faaliyet gösteren 365 oda ve borsanin tamamini, 1,8 milyona yaklasan üyenin hepsini birer "Alperen" olarak gördüklerini belirterek, "Sizlerin sahsinda, büyük ve güçlü Türkiye idealine sahip çikan TOBB üyelerine, ülkem ve milletim adina tesekkür ediyorum" diye konustu.

"Türkiye’ye hizmet mücadelemizde bugüne kadar hep sizlerle yol yürüdük. Ne yaptiysak beraber yaptik, sirt sirta vererek beraberce basardik" diyen Erdogan, demokrasiye yönelik tehditlere de beraber gögüs gerdiklerini dile getirdi.

KTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gülsoy TOGG kurasi çekti

TOBB 79. Genel kuruluna katilan 365 oda - borsaya teslim edilecek olan TOGG araçlarinin kurasi da çekildi. TOGG araçlar için gerçeklestirilen kura çekimine katilan KTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gülsoy, siralama kurasinda 150’inci sirayi çekti. KTO’nun TOGG aracinin kisa süre içinde teslim edilecegi vurgulandi.

Hisarciklioglu 7’nci kez baskan seçildi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ndeki 79. Genel Kurul’da tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut Baskan Rifat Hisarciklioglu 7’nci kez bu göreve seçildi. Yönetimin yüzde 40’inin degistigi listede20 kisilik yönetim kurulu üyesinden 12 tanesi yerini korurken, 8 üye yerlerini yeni isimlere birakti.

Yeni TOBB Yönetim Kurulu ise su isimlerden olustu:

-Ali Kopuz (Istanbul Ticaret Borsasi Baskani)

-Selçuk Öztürk (Konya Ticaret Odasi Baskani)

-Salih Zeki Murzioglu (Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani)

-Tamer Kiran (IMEAK Deniz Ticaret Odasi Baskani)

-Faik Yavuz (Ankara Ticaret Borsasi Baskani)

-Cengiz Günay (Tekirdag Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani)

-Zeki Kivanç (Adana Sanayi Odasi Baskani)

-Engin Yesil (Diyarbakir Ticaret Borsasi Baskani)

-Hakan Ülken (Aydin Ticaret Odasi Baskani)

-Saban Aziz Karahmehmetoglu (Rize Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani)

-Mehmet Büyüksimitci (Kayseri Sanayi Odasi Baskani)

-Mustafa Cihat Lokmanoglu (İçel Deniz Ticaret Odasi Baskani)

-Ibrahim Burkay (Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani)

-Seyit Ardiç (Ankara Sanayi Odasi Baskani)

-Sekib Avdagiç (Istanbul Ticaret Odasi Baskani)

-Isinsu Kestelli (Izmir Ticaret Borsasi Baskani)

-Ali Çandir (Antalya Ticaret Borsasi Baskani)

-Ender Yorgancilar (Ege Bölgesi Sanayi Odasi Baskani)

-Mehmet Tuncay Yildirim (Gaziantep Ticaret Odasi Baskani)

-Saim Özakalin (Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani)

Genel Kurul’da ayrica kurul ve komisyonlar için de seçimler gerçeklestirildi.

Öte yandan Kayseri Ticaret Odasi Baskani Ömer Gülsoy, Genel Kurul’da Ticaret Odalari Konsey Üyeligi ile Hesaplari Inceleme Komisyon Baskanligina seçildi. Baskan Gülsoy, yaptigi açiklamada “365 Oda/Borsa Baskanimiz ve Delegelerle TOBB 79. Genel Kurulu huzur içerisinde gerçeklestirildi.

Degerli Baskanimiz, tek adaydi. Kayseri Ticaret Odasi olarak tam kadro ile katildigimiz Genel Kurulda tüm delegelerin oylari ile güven tazeleyen ve yeniden TOBB Yönetim Kurulu Baskanligina seçilen Kiymetli Baskanimiz Rifat Hisarciklioglu’nu can-i gönülden tebrik ediyor, camiamiz ve is âlemimiz için hayirli hizmetler temenni ediyorum. Yeni seçilen Yönetim Kurulumuza, Komisyonlarimiza ve Konseylerimize basarilar diliyorum. Sahsimi Ticaret Odalari Konsey Üyeligine ve Hesaplari Inceleme Komisyonu Baskanligina seçen Basta Baskanimiz Rifat Hisarciklioglu’na ve delegelerimize tesekkür ediyorum. Ülkemizi ve is dünyamizi daha üst seviyelere çikarmak hizmet etmeye devam edecegiz” Ifadelerini kullandi.

"Çalismaya tekrar basliyoruz"

Ayrica Hisarciklioglu da Twitter hesabindan, TOBB’un 79. Genel Kurulu’na iliskin paylasim yapti.

TOBB 79. Genel Kurulu’nun, ülkeye ve is dünyasina hayirli olmasi temennisinde bulunan Hisarciklioglu, su degerlendirmelerde bulundu:

"365 Oda/Borsa Baskanimiz ve delegelerimizin oylari ile organ seçimlerini tamamladik. Büyük bir aile olarak yeni bir ruhla, yeni bir heyecanla çalismaya tekrar basliyoruz. Yeni seçilen Yönetim Kurulumuz, Komisyonlarimiz, Konseylerimiz ve Kurullarimiz ile birlikte ülkemize ve is dünyamiza hizmet vermeyi sürdürecegiz. Rabbim hayirli hizmetler yapmayi, üstlendigimiz bu emanetin hakkini vermeyi nasip etsin."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile