Türkiye’de ilk defa uygulanacak “Sektör Danışmanlığı” ile KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri eğitim hayatları boyunca sektörel birikim kazanacak. Bu kapsamda ilk olarak Helvacızade firması ile tanıtım toplantısı düzenlendi.
Programa KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade ve Helvacızade Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil katıldı.
Bünyesinde 6 fakülte, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bulunduran ve öğrenci mevcudu 4 bini aşan KTO Karatay Üniversitesi Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan “Sektör Danışmanlığı” modelini hayata geçirdi. Sektör Danışmanlığı ile üniversite birinci sınıfa başlayan her öğrenciye, öğrenim görmekte olduğu alan ile ilişkili KTO üyesi bir sektör danışmanı belirlenecek. Proje ile sanayi ve ticaret dünyasına yön veren iş adamları sahip oldukları sektörel bilgiyi ve alanlarında uzun yıllar boyunca kazandıkları tecrübeyi, üniversite öğrencilerine aktaracak. Danışmanın belirlendiği projeyle öğrencilerin eğitim alanları ile ilgili mesleki ve sektörel donanımı öğrencilikleri devam ederken kazanmaları hedefleniyor. KTO Karatay Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Ofisi tarafından yürütülen proje ile öğrenciler eğitim hayatları devam ederken, uygulama alanında da kendilerini geliştirme fırsatını yakalıyor.
“ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİLERİNİ YETİŞTİRECEKLER”
Helvacızade üretim tesislerinde gerçekleştirilen programda konuşan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Birçok konuda öncü olan üniversitemiz, bir alanda daha ilki gerçekleştirdi. 20 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük 6. odası olan KTO ile KTO Karatay Üniversitesi arasındaki bu ortaklaşa çalışma, üniversite-özel sektör işbirliğinin en başarılı örneği olmaya aday. Öğrencilerimizin geniş bir vizyona sahip olmaları, yeni imkânlar yakalamaları, teori ile uygulamayı bir arada görebilmeleri adına çok önemli bir fırsat oluşturuyor. Firmalarımız açısından da değerlendirdiğimizde, ihtiyaç duydukları nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik bir program olan projenin özel sektör üniversite işbirliğine yönelik çözüm üretici bir model olması dolayısıyla oda üyesi firmalarımızın da KTO Karatay Üniversitesi’nden azami ölçüde istifade etmelerini sağlamış olacağız. Üniversite öğrencilerimiz kendilerini bu üretim tesislerinde geliştirecek ve ülkeye katma değer sağlayacaklar” dedi.
Üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerini aktaran Rektör Prof. Dr. Bayram Sade ise, “Bu proje şu an 600 kişiye hizmet veriyor. KTO proje konusunda bize öncülük yapmıştır. Ar-Ge merkezinin firma bünyesinde oluşu bu projeyi daha da güçlü kılmıştır. Zade-Vital bünyesinde 14 öğrencimizle sektör danışmanlığı projesini hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Projenin nitelikli insan yetiştirmede önemli bir adım olduğunu söyleyen Tahir Büyükhelvacıgil “Üniversite-sanayi işbirliğine önem veriyoruz. KTO Karatay Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz. Gençlerin gelişimine katkı sağlayacak önemli bir proje. Üniversitede bilgi birikimini edinen gençler bilgilerini burada uygulama fırsatı bulacaklar ”diye konuştu.
Program sonunda Tahir Büyükhelvacıgil üretim tesislerini gezdirerek ürünler hakkında katılımcılara sunum gerçekleştirdi.
KTO Karatay Üniversitesi Sektör Danışmanlığı Projesi Başladı
KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Ticaret Odası, üniversite-özel sektör işbirliğinde yeni bir modeli hayata geçiriyor. Bu kapsamda “Sektör Danışmanlığı”, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, Helvacızade Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’in de katıldığı programda akademisyen ve öğrencilere tanıtıldı.