Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı ile yükselişini sürdüren KTO Karatay Üniversitesinin, koordineli bir sistemde faaliyetlerini yürütmesi için kurucu vakıf olan vakfın senedinde geçen yıl bir değişikliğe gidildiği belirtildi.
Alınan kararlar doğrultusunda, KTO Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen yöneticinin aynı zamanda KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın da Yönetim Kurulu Başkanı olabileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
'Kurumsallaşma projesinin en önemli ikinci hamlesi ise KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı'nın da aynı yöntemle değişebilmesini sağlamak olarak görülüyordu. Beklenen yönetmelik 21/03/2016 tarihi ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile KTO Başkanı sıfatını taşıyan isim, hem KTO Eğitim ve Sağlık Vakfının hem de KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nin doğal başkanı olacak. Böylelikle KTO üyeleri tarafından seçilen yönetimler odanın iki ana kuruluşunun da yönetiminde aynı anda yer alacak.'
KTO Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, yaptığı açıklamada, seçildikleri gün üyelere kurumsallaşma sözü verdiklerini, girişim ve çalışmalar sonucu kurumsallaşma adına büyük bir hamle olarak yönetmelik değişikliğini gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Öztürk, gerçekleştirilen yönetmelik değişikliği ile kurulan KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı ve KTO Karatay Üniversitesinin, sağlanan yönetim birliğinin ardından birbirleriyle uyum içerisinde Konya'ya daha değerli hizmetler sunacağına işaret etti.
KTO Karatay Üniversitesinde Yönetmelik Değişikliği
KTO Karatay Üniversitesindeki yönetmelik değişikliğine göre, Konya Ticaret Odası Başkanı sıfatını taşıyan ismin, aynı zamanda KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nin de başkanı olacağı bildirildi.