Kto, "konya İli İhracat Analizi" Raporunu Tamamladı

KONYA - Konya Ticaret Odası "Konya İli İhracat Analizi" raporunu tamamladı.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, raporda, ülke olarak 2023 yılında dünyanın on büyük ekonomisi arasına girme hedefini belirlediklediklerini ifade etti.

Bu hedefi, 500 milyar dolar ihracat yapan, 1 trilyon dolar dış ticaret hacmine sahip, 2 trilyon dolar da milli gelire ulaşan bir ekonomik büyüklüğe göre oluşturduklarını belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu hedeflere ulaşmak için önümüzdeki on yılda ihracatımızı üç katından fazla artırmamız gerekmektedir. Fakat geçen on yılda uygulanan yöntemler bizi daha ileriye taşımada yetersiz kalacaktır. Ülkemizin 2023 hedefi tek bir bölge yerine farklı bölgelerin en üst düzeyde üretim ve ihracat merkezi olmasıyla yakalanabilir. Konya, son on yılda gösterdiği atılımla dikkatleri üzerine çekmektedir. Şehrimiz üretimini ihracata yönelttiği son on yıllık dönemde gerçekleştirdiği ihracat atılımı, gelecek hedeflerimiz açısından umut vericidir. Türkiye son on bir yılda ihracatını 4 kat artırırken Konya 13 kat artırmıştır. Konya daha fazla ihracat yapacak ekonomik potansiyele sahiptir. Oda olarak bu potansiyeli harekete geçirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Konya İli İhracat Analizi raporu, ihracatımızı artırmak noktasında yaşadığımız sorunların tespiti açısından elimizde bir kaynak oluşturmuştur. Uzmanlar tarafından yapılan tüm çalışmalar analiz edilerek rapor haline getirildi.

Raporda İhracatçı firmalarımızın sorunlarını çözmek için detaylı bir 'Eylem Planı' oluşturuldu."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile