Ktü'de Gerginlik

Ktü'de Gerginlik

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 49.

eğitim-öğretim yılı açılış töreni sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın KTÜ'ye gelişini ve bölgede yapılan HES'leri protesto eden KTÜ Öğrenci Kolektifi üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bugün saat 14.00'te Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlenen KTÜ'nün 49. eğitim-öğretim yılı açılış törenine katılmak üzere KTÜ Kanuni Kampüsü'ne geldi. Bayraktar'ın korumalarının yumurtalı protestoya karşı yanlarında şemsiye taşıdıkları gözlenirken, tören Bakanın kongre merkezine girmesi ile başladı. Bu sırada dışarıda toplanan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, basın açıklaması düzenleyerek Bayraktar'ın KTÜ'ye gelişini ve bölgede yapılan HES'leriprotesto etti. Uzun eşek ve yanlarındaki getirdikleri topla oynayan protestocu öğrencilerden biri binaya yumurta atarken, grup uzun süre slogan atarak tepkilerini dile getirdi.

Protestocu grup, 31 Mayıs 2011 tarihinde Artvin'in Hopa ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Metin Lokumcu'yu da anarken, açıklama sonrasında dağılan öğrencilerle polis arasında gerginlik yaşandı. Çıkan olaylarda bir polis memuru hafif yaralanırken, bir polis aracı da hasar gördü.

Öte yandan 10 Şubat 2011 tarihinde dönemin Çevre Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı "Doğu Karadeniz Bölgesi Heyelan ve Taşkınlar Sempozyumu'nun düzenlendiği kongre salonuna doğru yürüyüşe geçen öğrenciler yine polis engeli ile karşılaşmış ve olaylar çıkmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile