Ktü Öğrenci Kolektifi Üyesi Öğrenciler Verilen Cezaları Protesto Ettiler

Ktü Öğrenci Kolektifi Üyesi Öğrenciler Verilen Cezaları Protesto Ettiler

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifi'ne bağlı öğrenciler, rektörlüğün İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'e yaptıkları yumurtalı protestodan dolayı 11 öğrenci arkadaşları hakkında soruşturma açmasını ve ceza vermesini protesto ettiler

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifi'ne bağlı öğrenciler, rektörlüğün İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'e yaptıkları yumurtalı protestodan dolayı 11 öğrenci arkadaşları hakkında soruşturma açmasını ve ceza vermesini protesto ettiler.
İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'nin 4 Kasım 2009 günü KTÜ Rektörlüğü'nü ziyaretini yumurta atarak protesto eden ve bu olaydan dolayı 31 öğrenci hakkında, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek suçundan açılan dava dün sonuçlandı. Mahkeme öğrencilerin demokratik haklar çerçevesinde eylem yaptığını belirterek, 31 öğrencinin beraatına karar verdi. Ancak KTÜ Rektörlüğü 11 öğrenci hakkında soruşturma açtı ve bu öğrencilerden 4'üne kınama, 2'sine 2 hafta, 4'üne 1'er ay ve birine 1 dönem uzaklaştırma cezası verdi.
Bu olayı protesto etmek için toplanan KTÜ Öğrenci Kollektifi'ne bağlı bir grup öğrenci ellerine Filistin bayrakları ve Deniz Gezmiş posterleri alarak, KTÜ Makine Kantini önünden, sloganlar eşliğinde rektörlük binası önüne yürüdüler. Rektörlük önünde bir basın açıklaması yapan KTÜ Öğrenci Kollektifi üyesi Fidel Çakmak, "Rektörlük öteden beri sürdürdüğü öğrenci düşmanı tavrını sürdürmektedir. İsrail'in Filistin halkına yaşattığı acıların hesabını sormaya yönelik eylemimiz, bu kadar meşru ve yasal olarak demokratik hak çerçevesinde değerlendirilmişken yönetimin derhal cezaları geri çekmesi ve bu hukuksuzluğu durdurması gerekmektedir" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile