Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan Mumcu, Uluslararası Hemşireler Birliği'nin bu yıl Dünya Hemşireler Günü için "Açığı Kapatmak, Milenyum Gelişim Hedefleri"konusunu seçtiğini söyledi.
Dünyada en yaygın bakım uzmanı olarak hemşirelerin, MGH'yi gerçekleştirmede anahtar konumda olduklarını belirten Mumcu, "Hemşireler genelde pek çok insan için hayatlarında tek ulaşabilecekleri sağlık personelidir. Bu yüzden hemşireler fazla hizmet alamayan dezavantajlı gruplara ulaşmada en önemli kişilerdir. Hemşireler, MGH'nin başarılmasına yönelik pek çok şey yapmış ve sürdürülebilir hedefler ile sonuçların 2015'den sonrasına da yayılmalarına ve şekillenmelerine yardımcı olmuştur" dedi.
Mumcu, Türkiye'de son yıllarda sağlık hizmetlerinin yürütülmesine yönelik yapılan değişimlerle hemşirelerin üzgün ve umutsuz olduklarını savunarak, şunları kaydetti:
"Hemşireler yaşadıkları karmaşa ve sorunların sağlık alanında hizmet etmeyi seçmiş olmanın cezası olduğunu düşünmektedir. "Hemşiren yoksa sağlığın da yoktur" sloganını hatırlatarak kanun koyucu ve uygulayıcıların toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde anahtar rolü olan hemşirelerin taşıdığı bu ağır yükün taşınılabilir hale gelmesi için acilen önlem almaları gerekmektedir."
Muhabir: Meltem Yılmaz
Yayıncı: Asena Akçay
Ktü Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Mumcu Açıklaması
Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Havva Karadeniz Mumcu, hemşirelerin, genelde pek çok insan için hayatlarında tek ulaşabilecekleri sağlık personeli olduğunu bildirdi.