Kü Tıp Fakültesi Hastanesinden 'Hasta ve Yaşlı Bakımında Etkili İletişim' Konferansı

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından hastane personeline yönelik olarak, "Hasta ve Yaşlı Bakımında Etkili İletişim" konulu konferans verildi.

KÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Amfisinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülümser Aydın tarafından düzenlenen konferansa, doktor, hemşire, hasta bakım elemanları ve hastane çalışanlarının katıldığı belirtildi.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Aydın, hastane çalışanları olarak farklı noktalarda hizmet verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ortak amacımız hastanın hastanemizden mutlu ayrılması. Belki, hayatımızın hiçbir yerinde mesleğimiz dışında başka bir meslek yapmayacağız ama hepimiz bir gün ya hasta ya da hasta yakını olacağız. İşte o zaman göreceğiz ki hastanın memnuniyetinde hekimin doğru tanı ve doğru tedavisi kadar, yardımcı sağlık personelinin de davranışı ve hizmet veriş şekli çok önemli. Hastanın hastaneye girdiği andan doktorun odasına kadar geçen süreci iyi anlamak gerekir. Tedirgindir ve bizlere sığınmıştır. Bu durumda hastanın ihtiyaçlarını okuyarak ona göre hareket etmek, iki taraflı nezaketli ve sabırlı olabilmek memnuniyeti ve tedavi etkinliğini artırmaktadır. En basitinden kanı alınan bir hastaya "kolunu uzat" sözü yerine "kolunu uzatır mısın" demek bile ona verilen ilginin göstergesi oluyor ve kendini daha iyi hissetmesini sağlıyor."

Konuşmaların ardından, hasta ve yaşlı bakım personeli Fatih Curtay tarafından "Hasta ve Yaşlı Bakımında Etkili İletişim" konulu konferans verildiği ifade edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile