Kuaför Adayı Üniversite Öğrencileri Sektör Temsilcileriyle Buluştu

Kuaför Adayı Üniversite Öğrencileri Sektör Temsilcileriyle Buluştu

İçel Üniversitesi (MEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nün genç kuaför adayları, “Sektör-Okul İşbirliği” seminerinde sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü ile Estetica Dergisi tarafından "Sektör-Okul İşbirliği" adıyla seminer düzenlendi.

Sektör çalışanları ile öğrencileri buluşturan etkinlikte, 'insan kaynağı için okullar ile işbirliği' ve 'kuaförlükte meslek yüksekokulları ve yüksekokulların önemi' konuları masaya yatırıldı.

Çiftlikköy Yerleşkesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, İstanbul'un önemli kuaför salonu işletmecilerinden Ali Gür ile Metin Bahçecik, İstanbul Artistik Kuaförler Derneği Başkanı Hakan Köse ile İçel'den kuaför Kenan Çopur konuşmacı olarak yer aldığı seminere, Akdeniz, Toros, Şevket Pozcu ve Tarsus kız teknik ve meslek liselerinin yönetici ve öğretmenleri, İçel'den kuaför salonu işletmecileri ve öğrenciler katıldı.

Seminerin moderatörlüğünü yapan Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Rıfat Aytar, etkinliğin kuaförlük mesleği açısından Türkiye'de ilk olduğuna dikkat çekerek, "Günümüzde krizlerden en az etkilenen kuaförlük sektörü, dünya pazarında diğer sektörler içerisinde yer alarak, en çok para harcanan sektörler arasındadır" dedi.

Kuaförlüğün geleceğin tercih edilen meslekleri arasında yerini garantilediğini ve istihdam olanakları ile ulusal ekonomiye olumlu katkıları bulunan alanlardan biri durumuna geldiğini belirten Aytar, "Hızla büyüyen bu alanda küçük ve orta ölçekli işletmeler giderek şirketleşmekte ve nitelikli elemana duyulan ihtiyaç artmaktadır. Bu nedenle AB uyum süreci ve yeni mesleki standartların tanımlanması dikkate alınarak sektörün ara eleman ihtiyacını, akademik ortamda üst düzey eğitim almış, mesleki bilgi ve beceri ile donatılmış, ne yaptığını bilen, ülke gerçeklerini göz ününde bulundurarak hareket eden bilinçli bireylerden talep etmesi artık zorunlu hale gelmiştir" diye konuştu.

Elli yıl önce böyle bir ortamı hayal bile edemeyeceklerini belirten Metin Bahçecik ise "Bu mesleğimiz açısından büyük bir şans. Artık bu iş, sokaktaki çocuklarla değil eğitimli, donanımlı ve ne yaptığını bilen, yetişmiş gençlerle devam edecektir. Sektör bunu böyle kabul etmeli" ifadelerini kullandı.

Her meslekte olduğu gibi kuaförlük mesleğinde de yadsınamaz bir gelişimin olduğuna dikkat çeken Ali Gür de bunu eğitime borçlu olduklarını kaydederek, kuaför salonlarının eleman alımlarında eğitimli gençlere yer vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kuaförlükteki mesleki gelişimin, artık sadece zanaat olarak değil sanatsal yaratıcılık boyutu ile de ele alınması gerektiğini vurgulayan Hakan Köse de mesleki derslerin yanında görsel ve kültürel derslerin de olduğunu görmenin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile