Küba Büyükelçısı Quesada, Başkan Uygur’u Zıyaret Ettı

Küba Büyükelçısı Quesada, Başkan Uygur’u Zıyaret Ettı

Küba'nın Türkiye Büyükelçisi Jorge Quesada, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'u ziyaret etti.

Konuk Büyükelçi, Torbalı ilçesini çok beğendiğini söyledi.

Ziyarette konuşan Quesada, “Fırsat buldukça İzmir’e geliyorum. İzmir insanı çok sıcakkanlı. Torbalı’ya ilk defa geldim, ancak bundan sonra daha sık gelmeye çalışacağım. Burada olmaktan çok mutluyum. Zaten Küba ile Türkiye halkları arasında yıllardan beridir önemli dostluk köprüleri var. Halklarımız birbirini seviyor ve destekliyor” dedi.

Büyükelçi, kendi ülkesindeki mücadeleyi anlatırken Atatürk’ten örnek verdi. Quesada, çok büyük bir lider olduğunu söylediği Atatürk’e övgüler yağdırdı, Türk insanının Atatürk ilkelerine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Büyükelçi, ince bardakta çay içmeyi çok sevdiğini de sözlerine ekledi.

Büyükelçi Quesada'yı makamında ağırlayan Başkan Uygur, “Küba izlediğimiz, yakından takip ettiğimiz, mücadelesine saygı duyduğumuz bir ülke. Böyle bir ülkenin temsilcisini ilçemizde ağırlamak da bizleri çok sevindirdi. Coğrafya olarak birbirimize her ne kadar uzak iki ülke olsak da, gönüllerimiz daha yakın. İlçemize hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir saat süren görüşmeye Belediye Başkan Yardımcısı M. Yıldız Sivrikaya, Türkiye Komünist Partisi (TKP) İlçe Başkanı Erkan Altuner de katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile