Kuçu kuçulara dondurma saati uygulaması başlatıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki hayvan bakım merkezi, hava sıcaklıkları 44 dereceyi aşınca hayvanlar için dondurma saati başlattı. Barınak çalışanları h

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki hayvan bakım merkezi, hava sıcaklıkları 44 dereceyi aşınca hayvanlar için dondurma saati başlattı. Barınak çalışanları her gün saat 13.00 ile 14.00 arasında köpeklere külahta dondurma servisi yapıyor.

Fethiye'de hava sıcaklıkları 44 dereceye kadar ulaştı. İnsanları bunaltan sıcaklar ilçede bulunan Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi'ndeki hayvanları da olumsuz etkiliyor. Hayvanları suyla yıkayan merkez yetkilileri, buna rağmen huysuzlaşan hayvanları yatıştırmak için farklı bir yönteme başvurdu. Merkezde bulunan hayvanlar için her gün dondurma saatleri kondu. Hava sıcaklıklarının tavan yaptığı 13.00 ile 14.00 saatleri arasında gerçekleşen dondurma saatleri, hayvanları ziyadesiyle memnun etti.

Önce barınağın içinden akan kanala giren hayvanlar daha sonra bakıcı Deniz Aksu tarafından ikram edilen dondurmalarını yalıyor. Hayvan Bakım Merkezi'ni ziyarete gelen turistlerin de dondurma getirerek katıldığı dondurma saati sonrasında ise hayvanlar derin bir uykuya dalıyor.

Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi yetkilileri hayvanların dondurma saatinden memnun olduğunu söyledi. Neden köpeklere dondurma verdiklerini anlatan bakıcı Cuma Kahraman, bu fikre merkezi gezmeye gelen bir çocuğun elindeki dondurmayı hayvanlarla paylaşması sonrasında kapıldıklarını söyledi. Hayvanların dondurmaya olan ilgisinin dikkatlerini çektiğini anlatan Cuma Kahraman, "Bunun üzerine biz de dondurma alıp köpeklere vermeye başladık. Bu onların çok hoşuna gitti. Her gün öğle saatleri gelince sanki bizden dondurma istemeye başladılar. Bizim köpeklere dondurma yedirdiğimizi gören turistler de yanlarında dondurma alıp geliyorlar. Bugüne kadar dondurmanın bir zararını görmedik. Ama hayvanlar bu şekilde serinlemenin tadını çıkarıyor." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile