Küçük Çarşı Kilis Kültürüne Kazandırılmayı Bekliyor

Küçük Çarşı Kilis Kültürüne Kazandırılmayı Bekliyor

Kilis'te, 1970'li yıllardan önce kentte bulunan 8 çarşıdan biri olan Küçük Çarşı'nın kültürel amaçlı restorasyon yapıldıktan sonra kullanılması istendi.

Eskiden çarşı denilince akla ilk gelen çarşılardan biri olan Küçük Çarşı 1970'lı yıllarda eski cazibesini kaybetmesinden sonra sıralı dükkanlar kendi kaderine terk edildi. SİT alanı içerisinde olduğu için mülk sahiplerinin restorasyon yaptırma imkanı olmadığı için küçük dükkanlardan oluşan Küçük Çarşı'nın içerisinde bulunan dükkanların Valilik tarafından satın alınarak restorasyonunun yapılmasına müteakip el sanatları ile ilgili yeniden çarşıya dönüştürülmesi Kilisliler, tarafından istendi.

Vatandaşlar,Kilis'te, eskiden çok sayıda alışveriş yapılacak çarşı bulunduğunu belirterek, ' günümüzde tek bir çarşı dahi yok. Kuyumcular çarşısı dışında, bütün şehirlerde nostalji olarak el sanatları ile ilgili olarak çarşılar var. O kente gelen yerli ve yabancı turistler tarihi çarşılarda alış veriş yapılıyor. Eşref Kasteli Çarşısı olarak da adlandırılan Küçük Çarşı'nın yıkılmaya başlayan dükkanlarının restorasyonunun yapılarak Kilis kültürüne kazandırılmasını istiyoruz. Tarihi küçük çarşının çevresinde eski havuşluevleri, tarihi camileri ile her açıdan değerlendirilmeye müsait bir potansiyeldir ' diye konuştular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile