Küçük Çoban Haluk, Kaymakamlık Makamında

Bitlis'in Güroymak İlçe Kaymakamı Nurettin Dayan, 'Okuyup kaymakam olacağım' diyen 7 yaşındaki Haluk Tabara adlı çobanı makamında ağırlayarak her türlü desteği sağlama sözü verdi.

  İlçenin Gedikpınar köyünde yaşayan çoban Haluk Dayan ' ı makamında oturtan Güroymak Kaymakamı Nurettin Dayan , yapmış olduğu köy gezilerinde bu çocukla tanıştığını anlattı . Küçük Haluk ' un , " Okuyup kaymakam olacağım " demesinin kendisini çok duygulandırdığını söyleyen Dayan , " Bu çocuğumuz ailesi ile sıkıntılar içinde yaşıyor . Ben burada olduğum sürece çocuğumuzun bütün ihtiyaçlarını karşılayacağım . Haluk ' un , ' Kaymakam olacağım ' demesinin diğer çocuklarımıza da örnek olması lazım . Tabii ki yardımlarımız maddi
durumu iyi olmayan bütün çocuklarımıza yapılıyor . İlçemiz , eğitim alanında gün geçtikçe daha iyi konuma geliyor . Böyle geleceğe umutla bakan ama maddi durumu iyi olmadığı için umutları yok olan yoksul , yardıma muhtaç çocuklarımızı topluma ve eğitime kazandırmak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz " dedi .
Gedikpınar Köyü İlköğretim Okulu 1 . sınıf öğrencisi Haluk Tabara ise neden kaymakam olmak istediğini şu ifadelerle anlattı : " Kaymakamı herkes çok seviyor . Böyle arabalarla iniyorlar köye , polisler , başka adamlar geliyor . Biz onu görünce sevinip el çırpıyoruz , yanına koşuyoruz . İşte ben de bu yüzden kaymakam olmak istiyorum . Kaymakam olmak için okula gidiyorum . Evde 10 kardeşiz , 5 ' imiz okuyor . Okumadan kaymakam olunmaz . Hep burada çoban kalır , koyun peşinde yaşlanırım . Koyunları otlatmak için ovaya
çıkınca ya da dağlara doğru tırmanınca akşama kadar derslerimi çalışıyorum . Ben ailemin en küçüğüyüm . Çobanlık yapıp aileme destek çıkmak zorundayım . "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile