Küçük Ögrenciler, Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel El Sanatlariyla Tanisti

Küçük Ögrenciler, Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel El Sanatlariyla Tanisti

Adana’nin Kozan ilçesinde unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarinin gelecek nesillere aktarilmasi amaciyla ögrenciler, seramik sanatçisi Nermin Elmali önderliginde cere ve küp yaparak çamuru sanata dönüstürdü.

Kozan Belediyesi tarafindan seramik sanatçisi Nermin Elmali ile birlikte ilçeye kazandirilan sanat atölyesinde unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlari gelecek nesillere ögretiliyor. Durmuslu Ilkokulu ve Sehit Serkan Agca 100. Yil Ilkokulu ögrencileri de sanat atölyesini ziyaret ederek çamuru sanata dönüstürüp, isimlerinin yer aldigi çalismalar yapti.

Seramik sanatçisi Nermin Elmali, unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarini gelecek nesillere aktarmak istediklerini ifade ederek, “Ilçemizde unutulmaya yüz tutan bu sanati Kozan Belediyemizin destekleri ile önce kültür sanat atölyemizi ilçeye kazandirdik. Ardindan simdi gelecegimiz olan çocuklara aktariyoruz. Köy okullarindaki ögrencilerimiz ve sanatla tanismayan ögrencimiz kalmasin istiyoruz. Hem sanat ile çocuklari bulusturmak hem de gelecek nesillere isik olmak adina ögrencilerimizle bulusuyoruz” dedi.

Ögrenciler de çamurdan küp, vazo, tabak ve birçok çalismayi ögretmenleri ile birlikte yaparken çok mutlu olduklarini ifade etti.

Ögrencilerden Arif Ege Yüceli, sanati çok sevdigini ifade ederek, keyifli bir vakit geçirdigini söyledi.

Arife Arikan da çok mutlu ve sevinçli oldugunu anlatti. Ileride sanatçi olmak istedigini söyleyen Yavuz Altinöz ise annesine hediyeler yapmak istedigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile