Küçük Öğrencilerden Örnek Davranış

Küçük Öğrencilerden Örnek Davranış

Erzurum‘da eklem romatizması nedeniyle yürüme yetisini kaybeden Selami Karabağ‘ın 3 bin 600 liralık vergi borcunu Tatbikat İlköğretim Okulu‘nun Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri ödedi.

Nakliyecilik yapan evli ve 4 çocuk babası Selami Karabağ, 6 yıl önce İstanbul‘a eşya götürdükten sonra rahatsızlandı. Ayaklarındaki şişlik sebebiyle hastaneye giden Karabağ‘ı muayene eden doktorlar eklem romatizması teşhisi koydu. Diz kemikleri kırıldığı belirlenen Karabağ, yürüme yetisini kaybetti. İstanbul‘da tedavisi sürerken, Avcılar‘da park ettiği 25 EK 140 plakalı kamyonu çalındı. Polise başvuran ve yapılan araştırmalara rağmen kamyonu bulunamayan Karabağ, Erzurum‘a tekerlekli sandalye ile döndü.

Yatalak duruma düşen Karabağ‘ın ödeyemediği taşıt ve gelir vergisi borcu 23 bin liraya çıktı. Eşi ve çocuklarını ayda aldığı 200 lira sakatlık maaşı ve özürlüye evde bakım için verilen 560 lirayla geçindirmeye çalışan Karabağ‘ın imdadına Yakutiye ilçesi Tatbikat İlköğretim Okulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü yetişti. Selami Karabağ‘ın 23 bin lira olan vergi borcu Torba Yasası kapsamında yapılandırılarak 4 bin 600 liraya indirildi. Okulun ana sınıfı öğrencilerinin de destek verdiği kampanya sonunda

3 bin 616 lira toplandı. Yakınlarından da aldığı 1000 lira ile Selami Karabağ, 4 bin 600 liralık vergi borcundan kurtuldu.

Şehitler Mahallesinde kendisine ait bir gecekondu evde yaşayan Karabağ ailesini ziyaret eden öğrenciler "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Öğrencilere teşekkür eden Selami Karabağ, çok büyük bir sıkıntıdan kurtulduğunu anlattı. Hastalığının tedavisinde geç kalındığı için artık yürüyemeyeceğini belirten Karabağ, dört çocuğunun da okula gittiğini, onların topluma faydalı bir insan olarak yetişmeleri için çalışacağını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile