Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Seminer

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) koordinatörlüğünde, ülke genelinde yürütülmekte olan "Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi"nin tanıtımı Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştirildi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) koordinatörlüğünde, ülke genelinde yürütülmekte olan "Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi"nin tanıtımı Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştirildi.
Büyükhan Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı, Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yüksel Duman'ın açılış konuşması ile başladı. Toplantıya civar bölgede yaşayan hayvancılıkla uğraşan yaklaşık 200 kişi katıldı. 12 ilde 12 ırkta 80 bin küçükbaş hayvan üzerinde uygulanan ''Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi''nin başarılı olması üzerine çalışmanın genişletildiğini ve Manisa'nın da proje kapsamına alınması için çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Duman; "Projelerin ikinci 5 yıllık programı Bakanlığımızca uygun görülmüş ve gerekli çalışmalar devam etmektedir. İl genelinde 600 binin üzerinde küçükbaş hayvan kaydı var. Koyunculuk faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve ıslahı hem yetiştiriciler için hem de ülke ekonomisinin kalkınması açından büyük önem arz etmektedir. Çiftçilerimize ayrıca her bir koyun için prim ödenecektir. Ancak 5 yıl boyunca veteriner onayı olmadan satış gerçekleştiremeyecekler." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile