Küçükbas Hayvanlarda Kirkimlar Basladi

Küçükbas Hayvanlarda Kirkimlar Basladi

Malatya’da koyun kirkim kursunu tamamlayan yetistiriciler, alanda uygulamali olarak kirkimlara basladi.

Malatya Damizlik Koyun Keçi Yetistiriciligi Birligi’nde geçtigimiz aylarda açilan koyun kirkim kursunun tamamlanmasi ile kirsal kesimlerde yetistiricilere bu sefer de uygulamali olarak egitim verildi.

Arapgir ilçesi Deregezen Mahallesi’nde gerçeklesen koyun kirkimlarina katilan Birlik Baskani Ihsan Akin, kurslarina katilan 15 yetistiricinin bugün de sahada makine ile uygulamali olarak kirkimlari gerçeklestirdigini söyledi.



Küçükbas hayvanlarda kirkimin önemine deginen Akin, “Buradaki asil amacimiz kirkimlar ile parazit, bit, kene ve sicaktan korunmak hayvanlarin korunmasi. Bazi hastaliklardan korunma amaci ile kirkimin zamaninda yapilmasi gerekiyor. Bunun içinde egitim anlaminda birebir uygulama anlaminda yetistiricilerimizin yanindayiz. Bu tür kurslarimiz devam edecek” diye konustu.

Makine ile hayvanlarini daha rahat kirktiklarini belirten yetistiriciler de aldiklari kurslarin kendileri için çok önemli oldugunu söyleyerek makas ile 15 dakika süren kirkimlarin artik makine ile 2-3 dakika sürdügünü söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile