Küçükbas Hayvanlarin Asi Ve Küpe Takma Islemleri Daha Hizli Yapilacak

Küçükbas Hayvanlarin Asi Ve Küpe Takma Islemleri Daha Hizli Yapilacak

Sorgun Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen ‘Asi Yolu’ projesi sayesinde küçükbas hayvanlarin asi, küpe takma islemleri daha pratik ve hizli bir sekilde yapiliyor.

Asi yolu kullanan besicilerin asi ve küpe islemlerini daha saglikli yürütmek maksadiyla projenin hayata geçirildigini belirten Sorgun Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, islemin daha pratik bir sekilde yapilip daha saglikli sürüler yetistirilecegini söyledi.



Sorgun ilçesine bagli tüm köylerde asi yolu projesinin hayata geçirilmesini istediklerini söyleyen Canbolat, 4 yerde deneme gayesiyle projenin baslatildigini ifade etti.

Projenin yüzde 70 hibe destekli oldugunu hatirlatan Canbolat, küçükbas hayvanlarin asi, küpe ve tedavi gibi islemlerinde tek kisinin yetersiz kaldigini vurgulayarak, "Koyun, keçilerin asi, küpe ve tedavi için yapilan islemlerde ikinci hatta üçüncü kisiye ihtiyaç oluyor. Bu proje ile üreticimiz tüm islemleri tek basina yapabilecek. Böylece hem zamandan hem de is gücünden tasarruf etmis olacak. Hazirlanan projenin uygulamasinda arti ve eksilerini görüp gelistirip yayginlastirmayi planliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile