Küçükbas Yetistiricisine Yikima Makinesi Destegi

Küçükbas Yetistiricisine Yikima Makinesi Destegi

Kirsal kalkinma projeleriyle üreticiye büyük destekler veren Denizli Büyüksehir Belediyesi, küçükbas hayvan yetistiricilerinin önemli bir sorununa daha el atiyor. Projeyle, hayvanlarda hastaliklarin artmasini önleyerek üreticinin daha fazla kazanmasini saglamak amaciyla küçükbas hayvan yikama makinesi destegi verilecek.



Denizli Büyüksehir Belediyesi Temmuz Ayi Olagan Meclis Toplantisi Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan baskanliginda yapildi. Toplantida gündemin 44’üncü maddesinde yer alan Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde küçükbas hayvan yetistiriciligi yapan isletmelerin emek ve zamandan tasarruf ederek daha kazançli yetistiricilik yapmalarini saglamak, ayni zamanda hastalik ve zararlilarla mücadeleyi kolaylastirmak amaciyla üreticilere “Küçükbas Hayvan Yikama Makinesi” destegi verilmesi konusu görüsüldü. Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’in yazili önergesi ile gündeme alinan Küçükbas Hayvan Yikama Makinesi destegi ile Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerindeki hayvanlarda hastaliklarin artmasi önlenerek, dis parazitlere karsi etkin bir mücadele saglanacak. Projeyle girdi maliyetleri düsecek, vatandaslara saglikli et ve süt arzi saglanacak.

Üretici daha çok kazanacak

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, kentin dört bir tarafinda kirsal kalkinma desteklerini sürdürdüklerini söyledi.

Bir süre önce küçükbas hayvancilikla ugrasan 200 aileye yönelik 400 adet damizlik koç ve teke hibe destek projesini hayata geçirdiklerini belirten Baskan Zolan, “Üreticilerimizin en önemli ihtiyaçlarindan birisi olan Küçükbas Hayvan Yikama Makine destegimiz ile küçükbas hayvanlarda hastaliklarin artmasi önlenecek, dis parazitlere karsi etkin bir mücadele yapilacak. Bununla birlikte girdi maliyetleri düsürülecek ve üreticilerimiz daha çok kazanacak. Projemiz simdiden üreticilerimize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile