Küçükçekmece Belediyesi’nden Geleneksel Sanatlarda Profesyonelleşme İmkanı

Küçükçekmece Belediyesi’nden Geleneksel Sanatlarda Profesyonelleşme İmkanı

Geleneksel Sanatlar Akademisi için Küçükçekmece Belediyesi ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolle Küçükçekmeceli kursiyerler, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde yüksek lisans yapma imkanı bulabilecek.
Geleneksel Sanatlar Akademisi için Küçükçekmece Belediyesi ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (Güzel Sanatlar Fakültesi) arasında İşbirliği Protokolü Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde imzalandı. İmzalanan protokol ile öğrencilere akademik disiplin ortamında kabiliyetlerini geliştirme ve üniversitede yüksek lisans yapma imkanı da sunulacak. Geleneksel sanatlara ilgi duyan, fiziksel özellikleri ve yaşları itibarıyla bu sanatları icra etmeye uygun öğrenci adaylarına temel ve teknik eğitim sunmayı amaçlayan program kapsamında; geleneksel sanatlar akademisinde eğitimini başarı ile tamamlayacak olan kursiyerler, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde yüksek lisans programına katılacaklar.

Bu kapsamda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman ile protokol imzalayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ‘Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde eğitim alan arkadaşlarımızın yollarına akademik anlamda ve düzeyde devam etmesini arzu ettiklerini söyledi.

Başkan Yeniay, “Profesyonelleri ortaya çıkartmak ve uğraşı alanları hat, tezhip, minyatür, ebru, cilt, çini, katı’, kalem işi, bilimsel bitki illüstrasyonu, kağıt restorasyonu, temel sanat eğitimi, kaligrafi gibi sanat alanları olan insanları aynı çatı altında birleştirmek istiyoruz. Geleneksel sanatlar akademisinde ders alan öğrenciler, nitelikli becerilerini yüksek lisans alanında da sürdürmeyi hak eden kişilerdir. Üniversitemizle hazırlayacağımız akreditasyon neticesinde öğrencilerimiz sanat hayatlarına profesyonel olarak devam edeceklerdir” diye konuştu.

Protokol imza törenine katılan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı ise, geleneksel sanatlar akademisi öğrencileri için gerek eğitim süresince, gerekse mezuniyet sonrasında akademik ve profesyonel destek sağlayacaklarını, başarılı öğrencileri akademik alana kazandırmak için her türlü gayret ve fedakârlığı desteklemeye ve göstermeye kararlı olduklarını söyledi.

YÜZDE 80 BAŞARI ŞARTI
Protokol çerçevesinde, kursiyerlerden sertifika sınavına girebilmek için yüzde 85 devam zorunluluğu, uygulama ve ödevlerden yüzde 80 başarı oranı ön koşul olarak aranacak. Değerlendirme işlemleri Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yapılacak. Kurs dönemini başarıyla tamamlayan öğrencilere üzerinde Belediye ve FSM (Fatih Sultan Mehmet), GSF (Güzel Sanatlar Fakültesi) logoları olan başarı belgesi verilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile