Küçükçekmece'de Yol Çöktü, Iki Evi Su Basti

Küçükçekmece'de Yol Çöktü, Iki Evi Su Basti

Küçükçekmece’de saganak yagis nedeniyle iki evi su basti. ISKI tarafindan kazi yapilan yolda ise çökme yasandi. Çöken yola düsen iki araç vatandaslar tarafindan kurtarilirken, ekipler evin içindeki suyu bosaltmak için çalisma baslatti.

Istanbul’da etkisini artirarak devam eden saganak yagis, vatandaslara zor anlar yasatti. Bazi yerlerde sele dönüsürken bazi yerlerde yolun çökmesine neden oldu. Küçükçekmece Halkali Mahallesinde Istanbul Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresinin (ISKI) iki gün önce çalisma yaptigi sokakta, asiri yagisin da etkisiyle yol çöktü. Çöken yola iki tane araç düstü. Düsen araçlar vatandaslar tarafindan kurtarilirken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.

“Iki evi su basti”

Kanarya Mahallesi’nde ise saganak yagis nedeniyle bodrum katindaki iki evi su basti. Evleri su basan vatandaslar kova ve plastik kaplarla suyu bosaltmaya çalisti. Ihbar üzerine gelen Küçükçekmece Belediyesine bagli ekipler suyu tahliye etmek için çalismalara basladi.

“En ufak yagmurda evlerimizi su basiyor”

Evi su altinda kalan 3 çocuk annesi Songül Akmaz, “Sabah saatlerinde yagisla birlikte evi su basti. Bir yandan temizleyemiyoruz, çünkü hala su basiyor. Saat 15.00 olmus hala hiçbir yetkiliden haber alamadik. Ne bir yetkiliden ne ISKI’den ne muhtardan o kadar aramamiza ragmen gelmediler bakmadilar. Temizleyemiyoruz çünkü bir yandan hala evin içine su geliyor. Bir sürü evin tamiratini ve tadilatini da yaptik bilmiyoruz banyo ve tuvaletten su geliyor. yagmurdan dolayi oldu, en ufak yagmurdan evin içini su basiyor” diye konustu.

Su baskinin oldugu evlerde maddi hasarlar meydana geldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile