Küçükköy'de Mis Sabun Kursuna Yoğun İlgi

Küçükköy'de Mis Sabun Kursuna Yoğun İlgi

Balıkesir’in Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Küçükköy 'de açılan Mis Sabun Kursu'nda kadınlar adeta sabundan şaheser eserler yapmaya başladı.

Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin Küçükköy'de daha önceki yıllarda "Ebe Evi" olarak kullanılan Küçükköy Belediyesi El Sanatları Merkezi olan binada kursiyerleri ziyaret etti. Mesut Ergin ziyaretinde Mis Sabun Kursu öğretmeni Nurcihan Melike Önier'den sabun yapımı hakkında detaylı bilgi aldı.

Nurcihan Melike Önier "Mis Sabun Kurslarımıza katılan, 50 kursiyerimizden 25 kursiyerimiz. ortaokul ve lise öğrencisiden oluşmaktadır. Yaz kursu olarak açılan kursumuza ilginin büyük olması sevindirici, ekonomik açıdan da kurslarımıza katılan öğrencilerimizin ailelerine katkıda bulunacakları için Küçükköy Belediye Başkanımız Mesut Ergin'ede bizlere bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, kursiyerleri tek tek tebrik ederek yapılan çalışmaları inceledi. Yapılan işlerin güzelliği karşısında kurs öğretmeni Nurcihan Melike Önier'i kutlamayı ihmal etmedi.

Kursiyerlere de başarılarının devamını dileyerek kutladı. Herhangi bir makine ve kalıp kullanmadan oluşturdukları süslü sabunların boyama ve cilalama aşamalarını da inceleyen Ergin" Unutulmaya yüz tutmuş, Osmanlı zamanından kalan Sabun süsleme Sanatını günümüze taşıdıkları için ayrıca teşekkürlerini sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile