KUDAKA 2016 Yılı Mali Destek Programı Tanıtıldı

ERZURUM - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2016 Yılı Mali Destek Programı tanıtıldı.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin sorumluluk sahasında bulunduğu KUDAKA'nın 2016 yılında uygulamaya koyacağı mali destek programı tanıtım toplantısı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) yapıldı.

Toplantıda, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinden oluşan "TRA 1 Düzey 2" bölgesinde faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen paydaşlara yönelik "Tarımsal Üretim Altyapısının Geliştirilmesi  Mali Destek Programı" ve kar amacı güden kuruluşlara yönelik "Üretimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı"nın tanıtımı yapıldı.

Buna göre, KUDAKA, "Tarımsal Üretim Altyapısının Geliştirilmesi  Mali Destek Programı" kapsamında, bölge illeri için 3 milyon 500 bin, "Üretimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" kapsamında ise Erzurum için 3 milyon, Erzincan için 2 milyon ve Bayburt için de 1 milyon 500 bin lira bütçe ile destekleme sağlayacak.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, destekleme programlarının tanıtımının ardından yaptığı konuşmada, Erzurum'un, merkezi konumu ile 800 bin nüfusu değil, çevresiyle 5 milyon civarında bir nüfusa hitap etiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Merkezi konumda olduğumuz için etrafımızdaki bütün şehirleri kucaklayacak şekilde bir politika üretmemiz ve hareket etmemiz lazım. Zihin dünyamızı ona göre geliştirmemiz lazım. Valilik, belediye ve il müdürlüklerimizin gayreti ve sizin kucaklamanız ve üretmeniz bu şehri gelecekte çok farklı bir yere taşıyacak. Bu çerçevede ne yapacaksanız, yapmaya gayret etmeniz lazım."

KUDAKA Genel Sekreteri Mehmet Ali Çakal ise ajansın sorumluluğu içerisinde bulunan Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin kalkınmasında etkin ve öncü rol oynama misyonuyla bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere, sosyal sermayeyi ve inovasyonu geliştirerek, yerel potansiyeli harekete geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Destekleme programlarını hazırlarken, il, ilçe ve köy seviyesinde analizler yaptıklarını dile getiren Çakal, şunları söyledi:

"Bölgemizdeki imkanları, potansiyeli ve fırsatları ya da tehditleri değerlendirip buna göre strateji belgesi hazırladık. Bölge planımız ilkesel olarak ulusal stratejileri bölge ölçeğinde sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği temel alan, yerel katılımı, aktörler arası işbirliğini geliştirmeye çalışan ve yerindenliği önemseyen bir belge. Bu belge ile ortaya koyduğumuz hedeflerden bir tanesi, bölgenin ayırt edici özelliğiyle üretilmiş ürün miktarını artıran, ürettiği ürünü katma değeri yüksek şekilde işleyen ve değerinde pazarlayabilen, kaliteli ve çeşitli ürün ve hizmet sunabilen gerek iç gerekse dış çevresinde bir çekim merkezi olmuş, yaşanabilirliği yüksek bir bölge olmayı hedefliyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile