KUDAKA'nın 15 milyon lira ayırdığı proje teklif çağrıları değerlendirmeye alındı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'nın Tarım-Turizm-Sanayi ve KOBİ Mali Destek Programı kapsamında sunulan projeler değerlendirmeye alındı. Ka

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'nın Tarım-Turizm-Sanayi ve KOBİ Mali Destek Programı kapsamında sunulan projeler değerlendirmeye alındı. Kabul edilmesi durumunda 285 projeye 15 milyon TL'ye kadar destek verilecek.

Sorumluluk alanı Erzurum-Erzincan-Bayburt olan KUDAKA'nın sağladığı 4 destek çeşidinin bazıları sona erdi. Türkiye genelinde güdümlü proje desteği, doğrudan faaliyet desteği, teknik destek ve proje teklif çağrıları olmak üzere 4 desteği birden veren tek ajans olan KUDAKA, proje teklif çağrıları kapsamında yer alan Tarım-Turizm-Sanayi Mali Destek Programı ve KOBİ Mali Destek Programları desteği 28 Ekim'de son buldu. Güdümlü proje desteği kapsamında Danabank, Erzincan İş Geliştirme Merkezi, Bayburt El Sanatları ve Uygulama Merkezi projelerine 3 milyon 250 bin TL ödenek tahsis edilmesi kararı alarak Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) onayına sunan KUDAKA'nın teknik destekleri ise sürüyor. Halen devam eden Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında ise bugüne kadar 6 projeye 376 bin 835 TL ödenek tahsis edilmesi kararı alındı.

Öte yandan 15 milyon TL ayrılan proje teklif çağrıları kapsamındaki mali destek programları başvurusu ise 28 Ekim'de kapandı. Bu destek çeşidinde 'KOBİ Mali Destek Programı' için 162, 'Tarım-Turizm-Sanayi Mali Destek Programı' için ise 123 olmak üzere toplam 285 proje ajansa sunuldu. Üst limiti 350 bin TL olan KOBİ kaynaklı projelere ajans yüzde 50'ye kadar destek verecek. Üst limiti 400 bin TL olarak belirlenen kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarınca sunulan projelerde ise yüzde 85 oranında destek sağlanabilecek. KUDAKA Genel Sekreteri ve uzmanları hafta sonu da dahil olmak üzere 3 gün boyunca projelerin ön incelemesini yaptı.

Bazı projelerde evrak eksikliği tespit ettiklerini açıklayan KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, mevzuat kapsamında projelerini eksik evrakla sunanlara 5 gün süre tanındığını söyledi. Hangi projenin kabul edildiğinin aralık ayının ikinci haftasında netleşebileceği açıklayan Altan, süreçle ilgili şunları söyledi: "Türkiye geneli bağımsız denetçi ilanı verdik.Yaklaşık 60 bağımsız denetçi görevlendirilecek ve her bir projeyi iki denetçi okuyacak. Düşük puan alan proje üçüncü bir denetçi tarafından yeniden okunacak. Ardından kabul edilen projeler üzerinde bütçe revizyonu yapılacak. Mesela projede bir bilgisayar için fahiş ücret gösterilmesi durumunda müdahale edilerek bilgisayarın piyasa değeri projeye yazılacak. Net olmamakla birlikte kabul edilen projeler aralık ayının ortalarında belli olacak. Ardından proje sahipleriyle sözleşme yapılarak kendilerine projelerini uygulamaları için bir yıl süre tanınacak."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile