Kudüs'teki Insanlik Drami Canik'te Sergilenecek

Kudüs'teki Insanlik Drami Canik'te Sergilenecek

Kudüs’te yasanan insanlik drami, Canik’te açilan karikatür sergisiyle anlatilacak.

Yarim asirdan fazladir terör devleti Israil’in dünyanin gözü önünde Kudüs ve Filistinlilere yönelik islemis oldugu insanlik suçlarini resmeden karikatürler, Kudüs Karikatür Sergisi adi altinda 5 Ekim tarihi itibariyle Samsun’un Canik ilçesine bagli okullarda sergilenmek üzere ziyarete açildi. Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, serginin resmi açilisinin 7 Ekim Persembe günü saat 10.00’da Canik Kiz Imam Hatip Lisesi’nde gerçeklesecegini bildirdi.

“Kudüs, bütün bir insanligin kodlarini tasiyan kutsal bir belde”

Canik Belediyesi, Canik Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Mirasimiz Dernegi tarafindan düzenlenen sergide Mirasimiz Kudüs Uluslararasi Karikatür Yarismasi’nda Kudüs’te yasanan zulmü ve insanlik dramini anlatan ödül almis çizimler yer aliyor. Sergilenen çizimlerde aralarinda gayrimüslim sanatçilarin ödüllü karikatürlerinin de yer aldigina dikkat çeken Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Kudüs bütün bir insanligin kodlarini tasiyan kutsal bir beldedir. Orada nice peygamberler neset etmis ve hak davalari adina hayatlari pahasina mücadele vermislerdir” diye konustu.



“Kudüs’ü özgürlügüne kavusturmak hepimizin boynunun borcu”

Tüm vatandaslari 23 gün boyunca Canik’teki okullarda devam edecek Kudüs Karikatür Sergisi’ne davet eden Baskan Ibrahim Sandikçi, “Filistin ve Kudüs düne kadar baris ve huzurun beldesiyken ecdadimizin o topraklardan çekilmesiyle bugün zulmün ve kaosun adresi olmustur. Bugün Kudüs maalesef ki insanligin, vicdanin, onurun, merhametin katledildigi yerdir artik. Kudüs’ü korumak ve özgürlügüne kavusturmak bizim ve her Müslümanin boynunun borcudur. Çünkü bu mukaddes belde bize ecdadimizin ve mübarek nebilerin mirasidir. Bu bilinci gençlerimize, çocuklarimiza ve tüm Müslümanlara kazandirmakla görevliyiz. Bu mukaddes beldenin Islam dünyasi ve insanlik adina ne kadar büyük önem arz ettigini çocuklarimiza anlatmali ve bu zulmün bir an önce son bulmasi için zalimlere karsi tek yürek olmaliyiz” dedi.



Açilis 7 Ekim tarihinde

Kudüs’te yasanan zulmü ve katliami resmeden çizimlerden olusan Kudüs Karikatür Sergisi, ilk olarak 5 Ekim’de Canik IMKB Anadolu Lisesi’nde ziyarete açildi. 27 Ekim tarihine kadar Canik’teki 10 farkli okulda ziyarete açik olacak serginin resmi açilisi 7 Ekim tarihinde saat 10.00’da Canik Kiz Imam Hatip Lisesi’nde gerçeklesecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile