Kuduz Hastaligi Görülmesiyle Karantinaya Alinan Bölgede Sahipsiz Hayvanlarla Ekipler Arasinda Yasanan Kovalamaca Kamerada

Kuduz Hastaligi Görülmesiyle Karantinaya Alinan Bölgede Sahipsiz Hayvanlarla Ekipler Arasinda Yasanan Kovalamaca Kamerada

Hatay’in Defne ilçesinde 2 mahallenin kuduz hastaligi risk alani olarak ilan edilmesinin ardindan bölgeye tabelalar asilarak, ekipler tarafindan çalismalara baslandi. Bölgede çalismalarini yürüten Defne Belediyesi ekipleriyle basibos sahipsiz köpekler arasinda yakalanan kovalamacaysa kameraya yansidi.

Defne ilçesi Meydancik Mahallesi’nde 22 Nisan tarihinde hayvan çiftligindeki büyükbas hayvanlara saldiran sahipsiz köpek, belediye ekipleri tarafindan yakalanarak müsahedeye alinmisti. Müsahede altina alinan köpegin 23 Nisan tarihinde kuduz süphesiyle ölmesi üzerine Defne Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan alinan numune Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlügüne gönderilmisti. Köpekten alinan numuneye yapilan analiz sonucuna göre hayvanda ’kuduz hastaligi’ tespit edildi.

Bu durum üzerine toplanan Ilçe Hayvan Saglik Zabitasi Komisyonu bazi kararlar almisti. Kararlar dogrultusunda; Meydancik ve Güneysögüt mahallelerinin karantina altina alinmasina ve komsu mahalleler olan Tavla, Koçören, Hancagiz ve Hüseyinli mahallerinin ise gözetim bölgesi olarak takip edilecegi açiklanmisti. Kuduz riskli alani içerisindeki bölgeye hayvan giris çikisinin yasaklanmasinin yani sira basibos sahipsiz hayvanlarin ekiplerin toplanarak, asilanmasina ve hastalik sönüsü yapilincaya kadar bakim evlerinde tutulmalarina karar verildi.

Ilçe Hayvan Saglik Zabitasi Komisyonu kararlari dogrultusunda günün ilk saatlerinden itibaren çalismaya baslayan Defne Belediyesi ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, karantina bölgesine uyarici tabelalar asti. Defne Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, sahipli hayvanlarin asilamasini yaparken bir yandan da çiftlik sahiplerini kuduz hastaligi konusunda uyardilar.

Defne Belediye Baskani Halil Ibrahim Özgün, karantina bölgesine gelerek veteriner isleri müdürlügü ekiplerinin yürüttügü çalismalara eslik etti. Açik alanlari dezenfekte eden Defne Belediyesi ekipleri, sahipsiz basibos hayvanlari yakalamak için de çalismalara basladi.

Ekipler ve sokak hayvanlari arasinda geçen kovalamacaysa kameralara yansidi. Defne Belediyesi zabita ekipleri de bölgeyi gezerek vatandaslara kuduz hastaligina karsi uyarilarda bulundular.

Belediye Baskani Özgün, kuduz hastaliginin önemsenmesi gereken bir hastalik olduguna deginerek, "Ilçemizde bulunan Meydancik Mahallesi’nde kuduz vakasina rastlanildi. Kuduz vakasinin ilk olarak ihbari geldi, laboratuvar analizlerinin ardindan ölen hayvana kuduz teshisi konuldu. Kisa sürede Ilçe Hayvan Saglik Zabitasi Komisyonu toplandi ve gerekli tedbirler alindi. Belediye ekiplerimiz dezenfeksiyon islemlerini yapiyorlar, kaymakamligimizla beraber uyari levhalarini da taktik. Belirli bir karantina bölgesi olusturduk. Kuduz vakasi ciddi bir vaka önemsenmesi gerekiyor. Biz de bütün tedbirleri hiç aksatmadan, ihmal etmeden aliyoruz. Hayvan severler merak etmesinler, ben de hayvan dostu bir belediye baskaniyim. Hiç kimsenin bu konuda bir tereddüdü olmasin, hayvanlarimiza eziyet edilmemesi konusunda gerekli tedbirleri aliyoruz. Hem halk sagligini korumak hem de hayvan haklarini korumak zorundayiz. Belediye ekiplerimiz durmadan çalisiyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile