Kuduz Vakasinin Görüldügü Bölgeden Toplanan 12 Köpegin Barinaktaki Tedavi Süreci Devam Ediyor

Kuduz Vakasinin Görüldügü Bölgeden Toplanan 12 Köpegin Barinaktaki Tedavi Süreci Devam Ediyor

Hatay’in Defne ilçesinde meydana gelen kuduz vakasinin ardindan bölgeden toplanan 12 köpek, hayvan barinaginda müsahede altina alindi ve gerekli testlere baslanildi. Karantina kafeslerinde tedavileri baslayan hayvanlar, kuduz olmadiklarinin tespit edilmesinin ardindan gerekli bakimlari sonrasi tekrar dogal ortamlarina birakilacaklar.

Defne’nin Meydancik Mahallesi’nde 22 Nisan tarihinde hayvan çiftligindeki büyükbas hayvanlara saldiran sahipsiz köpekte ‘kuduz hastaligi’ tespit edilmisti. Bu durum üzerine toplanan Ilçe Hayvan Saglik Zabitasi Komisyonu bazi kararlar almisti. Kararlar dogrultusunda; Meydancik ve Güneysögüt mahallelerinin karantina altina alinmasina ve komsu mahalleler olan Tavla, Koçören, Hancagiz ve Hüseyinli mahallelerinin ise gözetim bölgesi olarak takip edilecegi açiklanmisti. Kuduz riskli alani içerisindeki bölgeye hayvan giris çikisinin yasaklanmasinin yani sira basibos sahipsiz hayvanlarin ekiplerin toplanarak, asilanmasina ve hastalik sönüsü yapilincaya kadar bakim evlerinde tutulmalarina karar verildi.

Ilçe Hayvan Saglik Zabitasi Komisyonu kararlari dogrultusunda Defne Belediyesi ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, karantina bölgesine uyarici tabelalar asarak bölgedeki hayvanlarin toplanmasina yönelik çalismalara baslamisti. Belediye ekipleri tarafindan toplanan sahipsiz hayvanlar, Hatay Büyüksehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakim altina alindi. Sahipsiz hayvanlar, gerekli testlerin ve bakimlarin yapilmasinin ardindan dogal yasam alanlarina tekrar birakilacaklar.

“Karantina kafeslerinde bakilan 12 köpegin tedavi süreçleri devam ediyor”

Karantina kafeslerinde 12 köpegin oldugunu ifade eden Sahipsiz Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ömer Çagan Avci, kuduz vakasi tespit edilmeyen hayvanlarin küpeleme ve kisirlastirma islemlerinin ardindan yeniden dogaya birakilacagini belirterek, “Defne Ilçe Belediye ekiplerinin kuduz vakasi görülen mahallelerden topladiklari hayvanlari, Hatay Büyüksehir Belediyesi’ne ait hayvan barinagindaki karantina kafeslerinde bakilmaktadir. Karantina kafeslerinde toplam 12 köpek var. Bu müsahede sürecinde tarafimizca kuduz olmadigi kanitlanirsa küpelenerek dogal yasam alanlarina birakilacak. Karantina süresi, bir hayvanin isirilip isirilmadigina göre degismektedir. Bir kuduz hayvan tarafindan isirilan hayvanlar önce 10 gün boyunca tedavi edilir. 10 gün boyunca küpeleme ve kisirlastirma islemleri yapilir. Karantinadaki köpeklerin son olarak 10 gün boyunca müsahede altinda tutularak dogal yasam alanlarina birakilir. Defne Ilçe Belediyesi’nin kuduz vakasi görülen mahallelerdeki hayvan toplamaya devam etmektedir. Vatandaslarimizin içi rahat olsun. Insan ve hayvan sagligini riske atacak bir sey yapmiyoruz. Baska kurum ve kuruluslara itibar etmeyin. Devletimiz bu konuda tamamen bilinçli bir sekilde çalisma yapmaktadir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile