Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin 3 yıl süreyle yılda bir kez olmak üzere, yaban hayatında kuduza karşı bağışıklığı sağlamak amacıyla uygulanacağını söyledi.
Doğaya atılacak yemler konusunda vatandaşları uyaran Rüstemoğlu, aşı yemi bulanların kesinlikle dokunmaması gerektiğini vurguladı. Aşı yemlerine dokunulması halinde yemlerin kokusunun değiştiğini ve tilkilerin bunu yemediğini anlatan Rüstemoğlu, "Eğer aşı yemleri çok ortalık bir yerdeyse ona dokunmadan ayağımızla tilkinin bulabileceği bir yere doğru uzaklaştırmalıyız" dedi.
Aşı yemlerinin atılmasını takip eden bir hafta süresince köpeklerin başıboş bırakılmaması ve yemleri yemelerinin engellenmesi gerektiğini kaydeden Rüstemoğlu, özellikle çocukların aşı yemlerine dokunmaması gerektiğinin altını çizdi. Rüstemoğlu, aşı yeminin içindeki kapsülün göz veya ciltteki açık yaraya teması halinde temas noktalarının su ve sabunla yıkanarak derhal doktora başvurulması gerektiğini bildirdi.
Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi de katıldı.
Proje kapsamında köfte biçiminde hazırlanan aşı yemleri, uçakla yaban hayvanlarının bulunduğu bölgelere atılacak. Bu yemleri yiyen hayvanlar, ağız yoluyla aşılanmış olacak.
Kuduzla Havadan Mücadele Edilecek
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 21 Nisan'dan itibaren başlatılacak Yaban Hayatında Kuduz Hastalığı ile Mücadele Projesi kapsamında, Serik Kaymakamlığında tanıtım toplantısı düzenlendi.