Kula'da 23 Nisan Kutlamaları

Kula'da 23 Nisan Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kula'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

  Tören ilk olarak Cumhuriyet Meydanı ' ndaki Atatürk Anıtına çelenk konulması , saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunması ile başladı . Törene Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner , Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bayram Aktaş , Belediye Başkanı Selim Aşkın , siyasi parti temsilcileri , daire amirleri katıldı . Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kula Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı yaptı . Kaşıkçı , " Bugün 23 Nisan 2010 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ' mızın 90 . yılını kutluyoruz . Türkiye Büyük Millet Meclisi ' nin ( TBMM ) açıldığı 23 Nisan 1920 , ulusumuzun babadan oğula geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisini , seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır . Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim , Türk ulusunun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923 ' te cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır . Ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyor , bu vesileyle bu günleri bize armağan eden Büyük Önderimizin önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum " dedi .
Öğrenci andı ve şiirlerin okumasından sonra ilköğretim okulu öğrencileri tarafından halk oyunları , izci grubu gösterileri , ana okulu öğrencilerinin ront gösterileri sunuldu . Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi . Belediye Jimnastik Grubu gösterileri , kız ve erkek öğrencilerinin sunduğu gösteriler büyük beğeni topladı .
ENGELLİ ÇOCUKLARIN 23 NİSAN COŞKUSU
Bu arada , Kula ilçesinde faaliyet gösteren Özel Aydeniz Rehabilitasyon Eğitim Merkezi ve Özel Yeni Deniz Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi ' nde eğitim gören engelli öğrenciler de ilk kez 23 Nisan kutlamalarında yer aldı . Ellerinde Türk bayraklarıyla katıldıkları geçit töreninde yürüyüş yapan engelli öğrenciler , vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandılar .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile