Kula Gençlik Kampi Misafirlerini Agirliyor

Kula Gençlik Kampi Misafirlerini Agirliyor

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Kula’ya kazandirilan Gençlik Kampi’nda 03-08 Temmuz tarihleri arasindan toplam 166 genç ulusal kategoride kamp yapti. Türkiye’nin dört bir yanindan Kula’ya gelen ögrenciler, kampin yani sira Kula’nin tarihi ve turistik yapilari ile Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO tescilli Jeopark alanini da görme firsati yakaladi.

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun büyük destekleriyle memleketi Kula’ya kazandirilan ve kamp dönemi baslangicinda misafirlerini agirlamaya baslayan Kula Gençlik Kampi’nda 3-8 Temmuz tarihleri arasinda 166 ögrenci kamp yapiyor. Ulusal kategorideki 16-17 yasindaki kiz ögrencilerin katildigi, Istanbul, Ordu, Giresun, Eskisehir, Bilecik, Kayseri, Yozgat, Isparta ve Burdur’dan ögrencilerin yer aldigi yaklasik 166 genç ve 1 kamp sorumlusu ile 7 gençlik lideri, kamp alanindaki faaliyetlerinin yani sira Kula’nin tarihi ve turistik yapilarini da yakindan inceleme firsati yakaladi. Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO tescilli Jeopark alaninda da inceleme yapan ögrenciler, essiz doga harikasinda bol bol hatira fotografi çektirdi.

Kamp alaninda canli müzik esliginde sarkilar söyleyip çesitli etkinlikler gerçeklestiren ögrenciler, kamp süresi boyunca doga ile iç içe zaman geçirerek Kula’dan ayrilacak.

Kaymakam Tatlisöz ve Il Müdürü Öztürk de eslik etti

Ögrencilerin gerçeklestirdigi birçok faaliyete eslik eden Kula Kaymakami Birkan Tatlisöz ve Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk, ögrencilerle bol bol sohbet ederek Kula ile ilgili bilgiler verdi. Bölgenin tarih ve turizm alaninda yükselen yildizi olan Kula’nin tarihi yapilari, geçmisi ve günümüzdeki onlarca tarihi yapisiyla geçmise isik tutan bir ilçe oldugunu ögrencilere anlatan Kaymakam Birkan Tatlisöz, ögrencilerin sorularini da tek tek yanitladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile