Kullanilmayan Kiyafetleri Çocuk Elbiselerine Dönüstürdü, Simdi Amasya'ya Örnek Oldu

Kullanilmayan Kiyafetleri Çocuk Elbiselerine Dönüstürdü, Simdi Amasya'ya Örnek Oldu

Amasya’da yasayan terzi Zeynep Yenice, esinin ve komsularinin kullanmadigi kiyafetleri çocuk elbiseleri ile çantalara dönüstürdü. Israfi önleyip para kazanan genç kadin, çalismalariyla sehirdeki sifir atik uygulamalarina da örnek oldu.



isyerinin kepengini indirip üretimini evinde sürdürmek zorunda kaldi

Üçler Mahallesi’nde 4 yil önce terzi dükkani açan evli ve 2 çocuk annesi Zeynep Yenice, korona virüs salgini nedeniyle isyerinin kepengini indirip üretimini evinde sürdürmek zorunda kaldi. Sanssiz durum karsisinda borçlari da artinca çareyi mikro kredi uygulamasindan faydalanmakta buldu. 5 bin TL’lik krediyle bir miktar kumas alarak üretim yapip satti. Üretimin devami için asiri kilo alan esinin kullanamadigi kiyafetleri gözüne kestirdi. O gömlek ve pantolonlar çocuk elbiseleri, kalemlik ve el çantalarina dönüstürüldü. Bu durumu gören komsularindan aldigi eskimis elbiselerin parçalariyla da yeni elbiseler dikip satarak kazancini artirmaya çalisti.

“Simdi ödemelerimi tikir tikir yapiyorum”

Bu sayede zor günleri geride biraktigi gibi sifir atik uygulamalarina da örnek olan 35 yasindaki Yenice, dükkanindaki bir reyonu da patik, igne oyasi gibi ürünler üreten kadinlara satis noktasi olarak ayirdi. Geri dönüsümle üretmenin mutlulugunu yasayan Zeynep Yenice, “Simdi ödemelerimi tikir tikir yapiyorum. Hedeflerimi de büyütüyorum. Biz kadinlar güçlüyüz. Bence bütün kadinlar üretmeli. El ele verirsek her zorlugu asabiliriz” dedi.



“Zeynep’i gururla izliyoruz”

Finans destegi sagladiklari Yenice’nin faaliyetlerini örnek gösterdiklerine deginen Mikrokredi Amasya Sube Yöneticisi Selda Ergin, “Evde kullanilmayan kiyafetleri dönüstürmesi, pantolon paçalarindan kalemlik ve çanta gibi degisik seyler yapmasini gururla izliyoruz” diye konustu.

Evinde yaptigi patik, igne oyali yemeni gibi ürünleri bu dükkandaki rafta satan Filiz Çaglayan da, kendilerine bu imkani sunan Yenice’ye tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile