Kullanilmayan Ürünler Geri Dönüsümle Sanata Dönüstürülüyor

Kullanilmayan Ürünler Geri Dönüsümle Sanata Dönüstürülüyor

Bingöl’de Gençlik Hizmetleri Birimi’nde açilan kursta gençler, evde kullanilmayan veya disarda bulduklari ürünleri, el becerisi ve hayal güçleriyle geri dönüsüm atölyesinde sanata dönüstürüyor.

Bingöl’de Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli Gençlik Hizmetleri Birimi koordinesinde, gençlerin okullarindan arta kalan zamanlarini degerlendirmeleri için çesitli ücretsiz kurslar açildi. Gitar, keman, Ingilizce, ahsap ve geri dönüsüm gibi yaklasik 22 kurs, gençlerin zamanlarini iyi degerlendirmeleri için hizmet veriyor.

Bu kurslardan biri olan Geri Dönüsüm Atölyesi de gençlerin hem el becerilerini hem hayal güçlerini gelistirmeleri hem de atik ürünlerin geri dönüsümle kazandirilmasi gerektigini uygulamali bir sekilde anlatiyor.

Evde kullanilmayan veya sokakta bulunan ürünler, bu kursla gençlerinde ellerinde abajur, vazo, maket ev gibi sanat eserlerine dönüstürülüyor.

Gençlik merkezinde geri dönüsüm atölyesine gelen üniversite ögrencilerinden Sara Fidan, kursun zihin gelistirici oldugunu belirtti.

Fidan, “Gençlik merkezine geldigimde geri dönüsümden bahsetmislerdi ve ilgimi çeken bir kurstu. Bos vakitlerimizde buraya gelince hem zihnimizi gelistiren hem de evde kullanmadigimiz herhangi bir seyi, yolda gördügümüz herhangi bir seyi burada dönüstürebiliyoruz. Aklimizda olan herhangi bir ürünü burada boyuyoruz, sekillendiriyoruz. Zihnimizi gelistiren bir kurs oldugunu düsünüyorum” dedi.

“Sokakta bulunan ürünler sanata dönüsüyor”

Gençlik Hizmetleri Müdürü Yunus Bulmus, gençlik merkezindeki çesitli kurslardan 200’e yakin gencin ücretsiz bir sekilde faydalandigini aktardi.

Geri dönüsüm atölyesinde de gençlerin atik ürünleri daha faydali kullandigini belirten Bulmus, “Burada yaklasik 22 kursumuzla gençlerimizin hizmetindeyiz. Ingilizce kursumuz, keman kursumuz, gitar kursumuz, ahsap, geri dönüsüm gibi birçok kursumuz var. Gün içerisinde yaklasik 150-200 gencimiz buradaki imkanlardan faydalanmaktadir. Geri dönüsüm atölyemizde de gençlerimizin aslinda sokakta bulduklari çöplerin, kartonlarin, bir gazoz kapaginin bile geri dönüsümde çok daha faydali olabilecegini onlara anlatmaya çalisiyoruz. Geri dönüsüm atölyesinde genelde maket vb. ürünler elde ediyoruz. Abajurlar, cam seramik tarzi ürünler, siseler ve bunlar üzerinde islenen figürlerle bunlari bir sekilde dönüstürmeye gayret ediyoruz” diye konustu.

Gençler tarafindan kurslarda hazirlanan ürünler, Mayis ayindaki gençlik haftasinda sergilenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile