Kullanmadigi Hesabindan 93 Bin TL Kredi Çekildi

Kullanmadigi Hesabindan 93 Bin TL Kredi Çekildi

Kocaeli’de yasayan 59 yasindaki Mehmet Özen, kredi hesabindan 93 bin 400 TL çekildigini ögrenince dünyasi basina yikildi. Emekli olan ve aylik 3 bin 500 maas alan Özen, simdi borcu nasil kapatacagini düsünüyor.

Kocaeli’de bir fabrikadan emekli olan 59 yasindaki Mehmet Özen, banka hesabini görünce neye ugradigini sasirdi. 14 Aralik 2022 tarihinde hiç kullanmadigi kredi hesabindan 93 bin 400 TL para çekildigini ögrenen Özen, dünyasi basina yikildi. 3 aydir hukuki süreç veren ve bir sonuç alamayan Özen, bankanin parayi ödemesi için kendisine ihtar çektigini ifade ederek magduriyetini anlatti.

“Banka bu kredinin benim kullandigimi ve ödeme yapmam gerektigini söyledi”

Haberi olmadan hesabindan kredi çekilen Mehmet Özen, "Özel bir plastik fabrikasindan emekliyim. Daha evvel o fabrikada çalisirken açtigim ve su anda kullanmadigim hesaptan hackleme yapilarak hesabima girilip adima para çekilmis. 14 Aralik 2022’de kredi kullaniminda bulunulmus. Olayi 15 Aralik 2022’de fark ettim ve bankanin genel merkezini aradim. Subeye giderek itiraz ve olayla ilgili suç duyurusunda bulundum. Su an savcilik sorusturma devam ederken banka bu kredinin benim kullandigimi ve ödeme yapmam gerektigini söylüyor. Aradan iki ay geçmesine ragmen noter araciligiyla hemen ihtar çekilmis, magdurum" dedi.



“Hesabi kullanmiyordum”

Bu konuda bankanin da ihmali oldugunu düsünen Özen, “Hackleme yoluyla Türkiye’de birçok insanin magdur oldugunu ve buna bir çözüm üretilmedigini görüyorum. Hesabi kullanmiyordum. 3 bin 500 TL emekli maasimin aldigim bankadan paranin çekilmis olmasi olayin baska bir boyutunu göstermektedir. Çünkü 3 bin 500 TL maasi alan bir kisiye ödeme sansi olmadigi halde 9 bin 400 lira taksitli kredi veriliyor. Bu isleme onay verilmis ve hackleme yapan kisi 6-7 asamada parayi kendi hesabina atmis. Banka bu konuda herhangi bir adim atmamis. CIMER araciligiyla olsun BDDK araciligiyla olsun birkaç kez ilgili yerlerde müracaatlarda bulundum ama henüz bir sonuç alamadim. Hayatimda hiç kredi çekmedim, avans hesabi da kullanmadim. Bütün bunlar beni son derece yaralamistir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile