Kulp'ta Kan Bagisi Kampanyasinda 105 Ünite Kan Toplandi

Kulp'ta Kan Bagisi Kampanyasinda 105 Ünite Kan Toplandi

Diyarbakir’in Kulp ilçesinde Kizilay tarafindan Genç Kizilay gönüllüleri olarak "kan ver hayat kurtar" kampanyasi düzenlendi.

Kulp ilçesi merkez Yeni Mahallede Genç Kizilay gönüllüleri olarak "kan ver hayat kurtar" kampanyasi düzenlendi.

Kurulan standa vatandaslarin ilgi gösterdigi ve 2 gün süren kampanyada 105 ünite kan toplandi. Genç Kizilay Kulp Temsilcisi Ahmet Aktas, kan bagisinin olmadigi bir toplumda, her gün binlerce kisi hayatini kaybedebilecegini söyledi.

Aktas, "Bu sebep ile düzenli kan bagisinda bulunmak insanlarin hayatini kurtarir. Su anda hastanelerde halen kan bekleyen vatandaslarimiz var. Kimi refakatçiler basit bir kani gün boyunca ariyor. Kan bulunmadigi takdirde maalesef yakinini kaybediyor. Bu nedenle ise hasta yakinlari saglikçilara saldirip ölümcül yaralara sebep olabiliyor. Bugün kendinize empati yaparak ameliyat masasinda kendi esinizi çocugunuzu düsünerek o kani verin. Kan sadece insanoglun da bulunan bir gereçtir. Kanamali hastaligi olan bir hastanin, ameliyatta 6-8 ünite kana ihtiyaci olabilmektedir. Bu hastanin kurtulabilmesi için kan gereksinimi oldugu unutulmamalidir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile