Kültür Ve Sanat Kurslarina Yogun Ilgi

Kültür Ve Sanat Kurslarina Yogun Ilgi

Samsun Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari, düzenlenen kurs ve etkinliklerle kentin kültürel ve sosyal hayatina katki sunmaya devam ediyor. Konservatuvarda düzenlenen çocuk ve yetiskin tiyatro ile çocuk ve genç koro kurslari ilgi görüyor.

Samsun Büyüksehir Belediyesi kentin kültürel ve sosyal yasamina isik tutmaya devam ediyor. Açildigi günden bu yana kendi yeteneginin pesinden giden binlerce çocugun, gencin ve yetiskinin hayatina dokunan Büyüksehir Belediyesi Konservatuari’nda, düzenlenen kültür-sanat kurslari büyük ilgi görüyor. Kültür- sanat kurslarina her yas grubundan toplam 373 ögrenci katiliyor.

En çok ilgi gören kurslarin basinda ise tiyatro ve koro kurslari geliyor. Yetiskin tiyatroda 25, çocuk tiyatroda 70, çocuk koro grubunda 25, genç koro grubunda ise 15 ögrenci egitim aliyor.

“Özgüvenleri gelisiyor”

Çocuk Tiyatro Kursu Egitmeni Seda Gül, Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan ücretsiz verilen egitimlere çocuklarin çok yogun bir ilgi gösterdiklerini belirterek, “6 -13 yas grubunda ögrencilerimiz egitim aliyor. 70 ögrencimize drama egitimi veriyoruz. Hep birlikte tiyatro eseri ortaya çikaracagiz. Bu kurs çocuklarimizin özgüvenini gelistiriyor, sosyal iliskilerini güçlendiriyor, disariya çiktiklari zaman biriyle iletisim kurmalarini güçlü hale getiriyor. Çünkü burada tanimadigi kisilerle birlikteler ve bir grup olup bir seyler yapmayi ögreniyorlar” diye konustu.



“Mart ayinda gösteriler baslayacak”

Yetiskin Tiyatro Kursu Egitmeni Erdem Sarioglu ise kurslarin ücretsiz olarak verilmesinin talebin artmasina etki ettigini söyleyerek “Gerek tiyatronun çocuk bölümü gerek yetiskin bölümü olsun derslerimiz yogun bir sekilde devam ediyor. Biz de bu yogun çalismalarin sonucunda mart, nisan ve mayis aylarinda gösterilerimiz, konserlerimiz ve sunumlarimiz olacak. Biz tiyatro ile insanimizin sosyal yasaminda birkaç adim daha öne çikmasini sagliyoruz. Kendini rahatlikla ifade edebilen bireyler yetistirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda da çok verimli sonuçlar aldik” seklinde konustu.



“Çok önemsiyoruz”

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, kentin büyük alt ve üstyapi yatirimlarini hayata geçirdiklerini bir yandan da kültür ve sanat alaninda önemli faaliyetleri gerçeklestirdiklerini söyleyerek “Kültür ve sanat alaninda yaptigimiz her çalismada attigimiz her adimda büyük bir hassasiyet içerisindeyiz. Bu alanlarda yapilan her çalismanin özellikle gelecek kusaklarimiz olan çocuklarimiz ve gençlerimiz için ne kadar kiymetli oldugunun bilincindeyiz. Onlarin bu kurslara ilgi göstermesini çok önemsiyoruz. Samsun Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari bizim çok önem verdigimiz bir birimimiz. Burada kentimizin kültür ve sosyal hayatina katki verecek egitim çalismalari gerçeklestiriliyor. Her yas grubundan ögrencimiz burada egitim aliyor. Tecrübeli egitmenlerimiz ile kurs programlarimiz yogun bir ilgi ile devam ediyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile