Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 'Türkiye olarak diyoruz ki bu coğrafyanın daha fazla bölünmeye değil daha fazla bütünleşmeye ihtiyacı var. Bu coğrafyanın daha fazla parçalanmaya değil daha fazla entegrasyona ihtiyacı var.' dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile kentte gelen Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Ordu'da 121 milyon liralık 20 tesisin temel atma törenine katıldı.
Kurtulmuş, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Devlet Su İşleri, Orman Genel Müdürlüğü ile diğer tüm kurumlarıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığının Ordu'da fevkalade güzel işler yaptığını söyledi.
Kentte 2,5 yılda yapılan yatırımlara değinen Kurtulmuş, eğitim alanında 242,2 milyon, sağlık alanında 215,1 milyon liralık yatırım yapıldığını, bu hafta içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerinden kentteki belediyelere 1,6 milyon lira aktarıldığını belirtti.
Millete hizmet etmenin vazifeleri olduğuna işaret eden Kurtulmuş, şunları söyledi:
'Ancak tüm bu başarıların arkasındaki temel meseleyi iyi görmemiz gerekiyor. Türkiye, aynı Türkiye. Türkiye'nin yer altı kaynakları artmadı. Türkiye'ye dışarıdan para gelmedi. Türkiye başka bir olağanüstü buluşla ekonomik imkanlarını genişletmedi. Türkiye'nin bu başarısının arkasında birkaç tane temel unsur vardır. Bunların en başında gelen husus devlet millet kaynaşmasıdır. Türkiye uzun yıllar boyunca devletle milletin ayrı tellerden çaldığı bir ülkeydi. Devlet başka, kapalı birtakım kapıların arasında var olan kurumdu. 'Devlet' dediğiniz şey, sadece soğuk binalardan ibaretti. Allah'a çok şükür AK Parti'nin 15 yıllık mücadelesi sırasında ondan önceki Türkiye'nin çok partili siyasi hayatında verilen mücadeleler sonrasında, devletle millet kaynaşması gerçekleşmiş oldu.'
- 'Millet hizmet edecek ahali değil, hizmet edilecek mübarek kitle'
Kurtulmuş, milletin adına görev yapan herkesin o görevin emanetçisi olduğuna dikkati çekerek, 'Dolayısıyla valimizden rektörümüze, emniyet müdüründen cumhuriyet başsavcımıza, milletvekilimizden belediye başkanımıza, bakanlarımıza kadar herkes milletin hizmetkarıdır. Hiç kimsenin millet adına almış olduğu bu sorumluluktan dolayı en ufak bir ayrımcılığı, ayrıcalığı yoktur. Millet de göreve getirmiş olduğu bu insanlara hizmet edecek ahali değil kendisine hizmet edilecek mübarek bir kitledir. Dolayısıyla AK Parti'nin 15 yıllık başarısının altındaki temel neden budur.' değerlendirmesinde bulundu.
'Millete hizmet bizim için ibadet mesafesinde bir şeydir.' diyen Kurtulmuş, millete hizmetin, Allah'ın rızasını, milletin duasını kazanacak en güzel işlerden olduğunu aktardı.
Adanmış ruhla hizmet yapabilme aşkının önemli olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, 'Ne kadar çok milleti devletle kaynaştırırsanız kaynaştırın yöneticileriniz aşk sahibi değillerse, yöneticileriniz gerçekten yürekten işleri yapmıyorlarsa o zaman o kaynaşmadan da bir sonuç çıkmıyor. İşte bu başarının arkasındaki önemli hususlardan birisi aşkla millete hizmet etme sevdasıdır.' ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, iyi yönetilmenin önemine işaret ederek, 'Aşkla mücadele edersiniz ama iyi yönetim içerisinde değilseniz sonuç almanız da mümkün değildir. Bütün bu başarıların arkasında gerçekten iyi bir yönetim, aşkla mücadele eden kadrolar ve millet devlet kaynaşmasının olduğunu hiç unutmayalım. Bu üçlüden birisini kaybedersek işlerimiz sarpa sarar. İşlerimizi yeterince güçlü bir şekilde yapabilmemiz, sonuç alıcı bir şekilde yapabilmemiz mümkün değildir.' şeklinde konuştu.
- 'Suriyelilerin gelebilecekleri Türkiye vardı'
Türkiye'nin güçlü olmasının bu coğrafyanın güçlü olması için şart olduğunu dile getiren Kurtulmuş, 'Sadece 80 milyonun değil bütün mazlum milletlerin işinin iyi gitmesi, geleceğinin güçlü olması Türkiye'nin güçlü olması şarttır.' değerlendirmesinde bulundu.
Kurtulmuş, 'Arakan'daki Müslümanları görüyorsunuz. 485 bin kişi yerini yurdunu birkaç hafta içerisinde terk etmek zorunda kaldı. Suriyeliler bir yerde şanslıydı, gelebilecekleri Türkiye vardı. Geldikleri Türkiye'de, bu milletten Allah razı olsun bir ekmeğin yarımını Suriyeli dostları, kardeşleriyle paylaştı. Arakanlılar zar zor Bangladeş sınırlarına gittiler. Gittikleri yerde de öyle yürekler açılarak ev sahipliği içerisinde 'hoşgeldiniz' denmedi.' ifadelerini kullandı.
- 'Bölge halklarının birbirinden ayrılmasını gerektiren hiçbir somut neden yok'
Türkiye'nin güneyinde DEAŞ, PYD, PKK gibi terörist örgütlerin bulunduğuna işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:
'Öteki tarafta Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin referandum tehdidiyle yeni bir çalkalanmanın eşiğinde olan bir bölgedeyiz. Bütün hepsi güney sınırımızda. Bütün hepsi dünyanın merkezinde olduğu bu coğrafyayı yeniden cetvellerle çizerek parçalamak istiyor ve gözlerine batan bu planlarını bozabilecek tek ülke olarak ta Türkiye'yi görüyorlar. Onun için güçlü olmak, çok kuvvetli olmak, çok sağlam durmak mecburiyetindeyiz. İşimizin zor olduğunu ama önümüzün açık ve geleceğimizin aydınlık olduğunu ifade etmek isterim.'
Kurtulmuş, Kuzey Irak'taki Bölgesel Yönetim'in başından beri Türkiye'nin ciddi şekilde desteklediği ve orada Türkiye ile ilişkileri geliştiren bir bölge olduğunu belirterek, 'Biz hem Irak'ın hem Suriye'nin toprak bütünlüğünün zorunlu olduğunu en başından beri söylüyoruz. Ama başkaları için Suriye'nin ve Irak'ın bölünmesi stratejik öneme sahip olan bir durumdur. Türkiye olarak diyoruz ki bu coğrafyanın daha fazla bölünmeye değil daha fazla bütünleşmeye ihtiyacı var. Bu coğrafyanın daha fazla parçalanmaya değil daha fazla entegrasyona ihtiyacı var. Bu bölge halklarının birbirinden ayrılmasını gerektiren hiçbir somut neden yok ama aynı hedefe dönmesini gerektiren çok fazla neden var. Ortak tarihimiz, ortak kültürümüz, ortak geleceğimiz var.' dedi.
Kültür Ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Açıklaması
'Türkiye olarak diyoruz ki bu coğrafyanın daha fazla bölünmeye değil daha fazla bütünleşmeye ihtiyacı var. Bu coğrafyanın daha fazla parçalanmaya değil daha fazla entegrasyona ihtiyacı var' 'Başarıların arkasında gerçekten iyi bir yönetim, aşkla mücadele eden kadrolar ve millet devlet kaynaşmasının olduğunu hiç unutmayalım'