Özarslan ve Ersoy, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir'i ardından Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'yı ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi aldı.
Çakıcı, slayt eşliğinde verdiği brifingde, amaçlarının Boyabat'ı kültür ve turizm kenti yapmak olduğunu söyledi.
Boyabat Kalesi, tarihi bina ve konaklar, 106. Tabiat Anıtı olan Bazalt Kayaları, Kaya Mezarlıkları, Çukurhan Şelaleleri, Boyabat Şehitliği, yöresel kıyafetler, çember dokuma, çeltik tarlaları, sırık kebabı gibi ilçenin kültürel değerlerini anlatan Çakıcı, Özaslan'dan destek istedi.
Özaslan, "Belediyenin, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruması açısından bazı projeleri var. Bunları yerinde gördük. Yeni bir meydan düzenlemesi var. Eski evleri, sivil mimari örneklerinin korunması için proje yardımı konuları var. Bunları not aldık. Belediye Başkanlığı müracaat edecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yardımlarımızı yapacağız. Boyabat, sivil mimari örnekleri açısından Karadeniz Bölgesi ve Türkiye'de sayılı ilçeler arasında. Yaklaşık iki yüz tane tescilli tarihi yapısı var. Bazalt Kayalıkları doğal miras açısından önemli bir çekim merkezi. Kıyı bandından gelen turizm hareketinin içeri çekilebilmesi için Boyabat'ın yerel imkanını daha iyi kullanması lazım. Projelerin üretilmesi ve yardımların sağlanması için arkadaşlarımızla bir aradayız. Bundan sonra da inşallah uygulama sürecine sokacağız" dedi.
Özaslan ve Ersoy, beraberindekilerle Durağan ilçesine geçti.
Durağan'da da Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan ve Kaymakam Davut Düzgün, heyete ilçenin turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi.
Tarihi Durakhan Kervansarayı ve İsmail Bey Camisini inceledikten sonra heyet ilçeden ayrıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığından Boyabat ve Durağan'da İnceleme
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ile birlikte Boyabat ve Durağan ilçelerinde incelemelerde bulundu.