Kültürpark Avan Projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje, ilçe belediye başkanlarının katıldığı toplantıyla tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kültürpark Avan Projesi ilçe belediye başkanlarının katıldığı toplantıyla tanıtıldı.

Kültürpark'taki Pakistan pavyonunda belediye başkanlarına birifing veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd Projeleri Daire Başkanı Hülya Arkon, 420 bin metrekarelik Kültürpark'ın alanında bir değişik olmadığını ancak ilk kurulduğu yıllardaki gibi daha çok yeşile yer verileceğini belirtti.

Projenin henüz tamamlanmadığını kaydeden Arkon, uygulama projesinin incelemelerden sonra yapılabileceğini ifade etti.

Birifingin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında belediye başkanları adına açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Kültürpark'ın bir halk üniversitesi olarak tasarlandığını ve şimdiye kadar da bu anlayışla yaşatıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin Fuar İzmir'i Gaziemir'de inşa ettiğine işaret eden Pektaş, 'Kültürpark'ın yeni bir fonksiyonla düzenlenmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu süreçte katılımcı bir anlayışla tüm görüşleri toplamış, anketler yapmış, odalardan, üniversitelerden raporlar istemiş, açık forumlar düzenlemiştir. Bu çerçevede katılımcılık esasıyla toplanan görüşler proje müellifi Şükrü Kocagöz'ün de içinde bulunduğu ekiple hazırlanarak kentteki tüm inisiyatiflerle paylaşılmıştır.'' dedi.

Yeni planda Kültürpark'ın yeşil alan oranının yüzde 56'ya çıkarıldığını anlatan Pekdaş, ''Öncelikle Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliğiyle Kültürpark'taki ağaç rolövesi ve tüm ağaçların envanteri çıkartılmıştır. 7 bin civarında tarihi ağacın tespiti yapılarak, etiketlenme işlemleri başlamıştır. 90'lı yıllarda yüzde 26 oranında olan yeşil alan 2000'li yıllarda yüzde 43'e çıkmışken bu projeyle de yüzde 56'ya çıkartılmıştır. Bina yoğunluğunuysa 90'lı yıllarda yüzde 26'yken 2000'lerde yüzde 14'e, proje önersiyle de yüzde 7'ye düşürüldüğü açıkça görülmektedir.' diye konuştu.

Birifinge katılan Karabağlar, Narlıdere, Çeşme, Karaburun, Çiğli, Menemen, Bornova, Urla, Gaziemir, Balçova, Konak, Karşıyaka, Güzelbahçe, Bergama, Dikili ve Beydağ belediye başkanları da projeyi desteklediklerini kaydettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile