Kümese Giren Karakulak, Doga Koruma Ekiplerini Harekete Geçirdi

Kümese Giren Karakulak, Doga Koruma Ekiplerini Harekete Geçirdi

Antalya’nin Korkuteli ilçesinde bir vatandasin, kümesine ‘Karakulak’ girdigini ihbar etmesi Doga Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlügü’nü harekete geçirdi. Zaman kaybetmeden kümese gelerek Karakulak’i alan ekipler, hayvani aksam saatlerinde dogasina birakti.

Doga Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlügü, Antalya Sube Müdürlügüne bagli Korkuteli ilçesinde Türkiye’de görülen yabani kedi türlerinden biri olan Karakulagin avlanmak amaciyla bir vatandasin kümesine girdigi bilgisi Sube Müdürlügüne bildirildi.

Harekete geçen görevliler, kümese giren Karakulak’i yakaladi. Yakalanan disi karakulak, yakalandigi yerden kafese alinarak aksam saatlerinde dogal ortamina birakildi.

Bulundugu ortama göre tavsan, kemirgenler ve çesitli kuslarla beslenen karakulak, kendi agirliginin iki üç kati kadar avlari avlayabiliyor. Çok iyi ziplayarak kuslari yakalayabilen karakulak, Türkiye’de özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde yaygin olarak bulunuyor. Insanlar için bir tehdit olusturmayan tür, koruma altinda.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile