Kumluca'da 'Menü Planlama Eğitimi'

Kumluca'da, anaokullarına yönelik 'Menü Planlama Eğitimi' düzenlendi.

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketi Yaşam Programı' kapsamında Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen eğitime, öğrencilere yemek hizmeti veren tüm anaokulların rehber öğretmenleri ve menü planlamada görevli kişiler ile öğretmenevi görevlileri katıldı.

Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, programın okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel etkinlik alışkanlığının kazandırılmasını amaçladığını söyledi.

Girgin, diyetisyenler Ümmü Hocaoğlu ve Gamze Karakaya tarafından verilen eğitimde, çocukların gelişim döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması için temel besin gruplarında yer alan besinlerin tüketiminin özendirilmesine yönelik beslenme programlarının yürütülmesi ve beslenme hizmetlerinin periyodik olarak denetlenmesinin konularının işlendiğini belirtti.

Girgin, küçük yaşta dengeli beslenmenin alışkanlık haline getirilmesi amacıyla programın anaokullarında başlatıldığını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile