Kumluca'da 'Milli İstihdam Seferberliği' Anlatıldı

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odasının (KUTSO) organizesiyle Antalya SGK İl Müdürlüğü ve İŞKUR Antalya Müdürlüğü tarafından 'Milli İstihdam Seferberliği' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, SGK Antalya müdür yardımcıları Aykan Yıldız ve Mehmet Fatih Sülümbaz, İŞKUR Antalya Şube Başkanı Mustafa Akgül ve Kumluca SGK Müdürü Meltem Dilekcan katıldı.

Toplantının açılışında konuşan KUTSO Başkanı Günay, istihdamı artırmak için başlatılan milli seferberlik çerçevesinde yapılan teşvik ve desteklerden KUTSO üyelerinin ve bölge esnafının yararlanması için böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi.

Günay, toplantıdaki bilgilendirmelerinden dolayı, SGK Antalya İl müdür yardımcıları Aykan Yıldız ve Mehmet Fatih Sülümbaz, İŞKUR Antalya Şube Başkanı Mustafa Akgül'e toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Yıldız da istihdam teşvik programının işverenler açısından önemli avantajlar sağladığını belirtti.

Girişimcilerin, işletme sahiplerinin istihdamla ilgili düzenlemelerden haberdar olmalarının ticari faaliyet ve yatırımlara yön vermede olumlu sonuçlar ortaya koyacağını ifade eden Yıldız, 'Milli istihdam seferberliği çerçevesinde verilen destek ve teşvikler bu yılın sonuna kadar geçerli olacak. İşveren, mevcut işçi sayısına ekleyeceği her işçi için devletten destek ve teşvik alacak. Burada destek ve teşviklerden yararlanacak işverenin prim borcu bulunmaması şartı aranıyor.' dedi.

Akgül de işverenlere ve mali müşavirlere işbaşı eğitim programıyla ilgili bilgi verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile