Kumluca’da Turgay Başyayla Rüzgarı

Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında, Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Başyayla bir konser verdi.

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Kartepe Stadı’nda Türk Halk Müziği Sanatçısı Turgay Başyayla sahne aldı. Konser öncesi Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, günün sponsorlarına plaketlerini takdim etti. Hayranlarının alkışları eşliğinde sahneye çıkan Turgay Başyayla, ‘ Kesik Çayır’ parçası ile de stadı coşturdu.

Kendisininde bir Yörük olduğunu söyleyen Başyayla, bugün yapılan Yörük göçü ile gurur duyduğunu söyledi.

Kumluca’da örnek bir organizasyonun yapıldığını ifade eden Başyayla, Yörük kültüründen övgüyle bahsetti. Yörüklerin örnek alınacak bir hayatı olduğunu dile getiren Başyayla, birlik ve beraberliğin önemine işaret etti.

Türkiye’nin her bölgesinden türküler seslendiren Başyayla, sevenlerine türkü yolculuğu yaşattı. Başyayla, oynadığı ‘ Zeybek’ onunu ile de sevenlerinin beğenisini topladı. Zaman zaman sahneden inen Başyayla, stad içinde hayranlarını selamladı. Başyayla’nın hareketli parçaları stadı dolduran binlerce Kumlucalıyı oynattı.

Gecenin anısına Başyayla’ya plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile