Kumluca'da Yörük Göçü 25'Inci Kez Canlandirildi

Kumluca'da Yörük Göçü 25'Inci Kez Canlandirildi

Antalya’nin Kumluca ilçesinde gerçeklestirilen, Geleneksel Kumluca Tarim ve Seracilik Festivali’nin açilisinda Yörük göçü canlandirildi. Katilimcilar, Yörük göçünde; at, esek, deve ve köpekleriyle kortej yürüyüsü yaptilar

Kumluca Ilçesinde bu yil 25.’si düzenlenen Geleneksel Kumluca Tarim ve Seracilik Festivali kapsaminda “Yörük Göçü” etkinligi, yogun bir katilimla yapildi. Ilçenin, Gödene Caddesi’nden baslayip Orhan Okulu Caddesi’ndeki Yörük Obalarina gelen Yörük Göçü etkinliginde Kumluca halki adeta sokaga döküldü. Ilçeye bagli, Baglik Mahallesi Gödene caddesinden baslayip Adnan Menderes Bulvarini takip ederek, Narenciye Mahallesindeki Orhan Okulu caddesinde son bulan kortej, yaklasik 2 saat sürdü.

Yörüklerin yasayis tarzlari sergilendi

Birbirinden renkli görüntülere sahne olan festivalde, Kumluca’da yasayan vatandaslar, tamamen gönüllülük esasiyla etkinlige katki koydu. Katilimcilar, Yörük göçünde; at, esek, deve ve köpekleriyle kortej yürüyüsü yaptilar. Yörüklerin yasayis tarzlarini, günlük hayatta kullandiklari araç gereçleri, ulasim sekillerini ve yemek kültürlerini canlandirdilar.

Yörük Göçü Kortejini izlemek isteyen vatandaslar ise saatler önceden kaldirim ve refüjlerde yerlerini alarak heyecanla kortejin geçmesini beklediler.

“Yörük kültürünü, gelecek nesillere aktarmayi amaçliyoruz”

Kumluca Belediye Baskani Mesut Avcioglu, Yörük göçünün açilis konusmasinda söyle konustu: ‘’25.Tarim ve Seracilik Festivalimizin startini Yörük Göçümüzle verdik. Yörük kültürümüzü yasatmak ve gelecek nesillerimize aktarmak amaciyla etkinligimizi düzenliyoruz. Konserlerimiz ve Yagli Pehlivan Güreslerimizle güzel bir festival ortami yasiyoruz.”

Yörük göçü, baharin ve yazin müjdecisi

Kumluca Kaymakami Tekin Erdemir de Yörük göçünün önemine degindi. Erdemir, “Yörük göçü, bölgemiz için önemli bir etkinlik. Vatandaslarimiz, baharin ve yazin müjdecisi olarak görüyor. Yillar öncesinde insanlarimiz ovalardan daglara göçtü. Hayvanlarini götürdügü ve orada kaldigi bir günün baslangici.’’ dedi.

Çesitli etkinliklerin gerçeklestirilecegi festival, 4 Mayis Cumartesi günü sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile