Kumluca'daki Fener Halk Plaji'na Mavi Bayrak Verildi

Türkiye Çevre Egitim Vakfi (TÜRÇEV) tarafindan yapilan inceleme ve denetimler sonucu Kumluca ilçesindeki Fener Halk Plaji'na mavi bayrak verildi.

Mavi bayrak teslim törenine Kumluca Belediye Baskani Mustafa Köleoglu, TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren ve Antalya Koordinatör Yardimcisi Ömer Keskin katildi.

Belediye Baskani Köleoglu da ilçe sahillerinden Fener Halk Plaji'nin mavi bayrak almaya hak kazanmasindan dolayi büyük bir mutluluk ve onur duyduklarini söyledi.

Kumluca'nin tüm sahillerinin temiz ve dogal güzelliginin gelecek nesillere aktarilmasi için mücadele ettiklerini ifade eden Köleoglu, "Kumluca olarak çok sansliyiz. Bizler yaptigimiz hizmetlerle sahillerimizin temizligine inaniyor ve güveniyorduk. Yeri ve yabanci turistlerimizi, ilçemize sahillerimize çekebilmek için mavi bayrak basvurusunda bulunduk. Daha önce Kumluca Kent Park Plaji'mizda mavi bayragimizi göndere çekmistik, simdi de Fener Halk Plaji'mizda mavi bayragimizi göndere çekecegiz. Hedefimiz Kumluca'yi alternatif turizmin Antalya’daki baskenti haline getirmek. Bu konuda emek sarf eden tüm belediye çalisanlarimiza ve TÜRÇEV’e desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum." dedi.

Ergiydiren de Kumluca'da uzun süren denetimler sonunda mavi bayrak almaya hak kazanan plajlardan birinin de Fener Halk Plaji oldugunu söyledi.

Fener Halk Plaji'nda sahada mavi bayrak denetimini gerçeklestirdiklerini kaydeden Ergiydiren, söyle devam etti:

"Ulusal ve uluslararasi jürilerden onaylanan halk plajlari yerinde yaptigimiz denetimlerle mavi bayrak kriterlerini sagladigi görülmüstür. TÜRÇEV olarak yaptigimiz haberli ve habersiz denetimlerle mavi bayrak kriterlerinin yerine getirilip getirilmedigini kontrol ediyoruz. Kumluca Belediyesine ait iki halk plajinin yaptigimiz incelemeler sonucu gerekli sartlari ve kriterleri yerine getirdigini tespit ettik. Bu plajlarin 2021 yili için mavi bayrak almada herhangi bir sikinti olmadigina karar verdik. Mavi bayrak ödülünün Kumluca'ya, burayi ziyaret eden yerli ve yabanci turistlere hayirli olmasini diliyorum."

Konusmalarin ardindan Köleoglu ve Mustafa Ergiydiren birlikte Fener Halk Plaji'nda mavi bayragi göndere çekti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile